Εμφατικά και εύκολα η Celtic, 4-1 τους Accies

H Celtic πέρασε με 4-1 από την έδρα της Hamilton, κάνοντας ακόμα μια επίδειξη, αφού προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο. 54 ματς χωρίς ήττα, 44 στο πρωτάθλημα κι επιστροφή στην κορυφή για τους Bhoys.

Ο Patrick Roberts ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή στους Bhoys, o Jozo Simunovic επέστρεψε στο βασικό σχήμα ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, ενώ το ντεμπούτο του με τη Celtic έκανε ο νεοαποκτηθείς Odosonne Edouard, συνοδεύοντας το και με γκολ. Εκτός αποστολής, όπως αναμενόταν, ο Leigh Griffiths που χτύπησε σε παιχνίδι της Σκωτίας, αλλά και ο Moussa Dembele, που ξεκίνησε προπονήσεις αλλά ο Rοdgers δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα της Celtic, από το 1-1 με τη St Johnstone, με πέντε από τους έξι που έπαιξαν τα δύο ματς με την εθνική Σκωτίας, να είναι βασικοί. Στη Hamilton επέστρεψε ο Rakish Bingham, που ξεκίνησε στη θέση του Louis Longridge, με τους Γιώργο Σαρρή και Γιάννη Σκόνδρα να κρατούν θέσεις βασικών στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι 20χρονοι Greg Docherty και Steven Boyd και ο 21χρονος Scott McMann στο βασικό σχήμα των Accies.
Το 3-4-3 του Rodgers έβαλε από την αρχή σε μπελάδες τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να βγάλουν τη μπάλα από τα καρέ τους. Στο 8’ ο Scott Sinclair έπιασε τη μονοκόμματη βολίδα στη σέντρα του James Forrest, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο keeper των Accies Gary Woods. Ένα λεπτό αργότερα ο Woods στμάτησε τη σέντρα του Sinclair, για να νικηθεί τελικά στο 17’ από τον Stuart Armstrong. O μέσος των Bhoys πήρε τη μπάλα στο αριστερό άκρο της περιοχής - αφού είχε κοντράρει στα σώματα σε προσπάθεια του Callum McGregor- και έπιασε το δυνατό φαλτσαριστό σουτ που την έστειλε στην άλλη γωνία του τέρματος των Accies. Η Celtic δεν έδειξε καμία διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι και στο 29’ έγινε το 0-2. Ο 19χρονος Odsonne Edouard έκανε κατά μέτωπο επίθεση μπαίνοντας στην περιοχή και το τάκλιν του Scott McMann έστειλε τη μπάλα στον Scott Sinclair, που άφησε «άγαλμα» τον Gary Woods, στέλνοντας τη στα δίχτυα με ένα εξαιρετικό τελείωμα. Ο Sinclair ήταν αυτός που έκανε το 0-3 στο 42’. Με μια έξοχη προσπάθεια ο Άγγλος μπήκε από τα αριστερά περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, για να προλάβει να ...πάει στην άλλη πλευρά να πάρει το rebound και να τη στείλει στα δίχτυα.
Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους ακούστηκε λυτρωτικό για τους γηπεδούχους, η Celtic φάνηκε να ρίχνει ρυθμό στο β’ μέρος, όχι όμως και διάθεση. Μπορεί να πήραν περισσότερο, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, οι Accies τη μπάλα στα πόδια τους, όμως η Celtic είχε τον έλεγχο, την υπεροχή κι ένα τέταρτο γκολ στο 65’
Ο -δανεικός από την PSG- Odsonne Edouard σε μια πραγματική επέλαση, έπαιξε το ένα-δύο με τον Patrick Roberts και πλάσαρε τον Gary Woods, που βρήκε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Ντεμπούτο με γκολ για τον 19χρονο Γάλλο που ήταν πολύ καλός, γεμάτος διάθεση, ενέργεια και δυνάμεις.
Η Hamilton πάντως βρήκε δίχτυα στο 86’, με κεφαλιά του Alex Gogic (γιό του παλιού άσου του Ολυμπιακού) και τον Craig Gordon να ευθύνεται κάνοντας μια εντελώς άστοχη έξοδο στην εκτέλεση κόρνερ του Ali Crawford. Οι Bhoys πήγαν να απαντήσουν άμεσα όμως ο Woods κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Sinclair, διατηρώντας το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα για την ομάδα του.
Το ματς πήγε ιδανικά για τη Celtic, μια εμφατική και ξεκούραστη νίκη που την έφερε ξανά στην κορυφή. Το μυαλό τώρα στρέφεται στην PSG, που έρχεται την Τρίτη στο Celtic Park, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Για τους Accies ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ, το παιχνίδι Νο 4.000 της ιστορίας τους στο πρωτάθλημα μπορούσε να εξελιχθεί και χειρότερα, κρίνοντας από το τέμπο της Celtic στο πρώτο μέρος.
HAMILTON: Woods, McMann, Σαρρής, Tomas, Σκόνδρας, Imrie (Gogic 76), Docherty, Crawford, MacKinnon, Bingham (Longridge 54), Boyd (Templeton 80).
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic (Bitton 75), Tierney, Forrest, Brown, Armstrong (Ntcham 67), McGregor, Roberts (Hayes 67), Sinclair, Edouard.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.