Hamilton-Celtic (preview)

H Hamilton Academical συμπληρώνει απόψε 4.000 ματς πρωταθλήματος και το παιχνίδι της με τη Celtic έχει ιστορική σημασία για τους Accies που θέλουν ακόμα μία νίκη για να φτάσουν τις 1.500 στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην αήττητη πρωταθλήτρια Celtic, τελευταία φορά που νίκησαν τους Bhoys ήταν τον Οκτώβριο του 2014. Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους ο επιθετικός Rakish Bingham και ο μέσος Danny Redmond για τους γηπεδούχους που πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος μετρούσαν δύο νίκες και μία ισοπαλία στα 3 τελευταία παιχνίδια τους, έχοντας χάσει μόνο στην πρεμιέρα, 2-0 στο Pittodrie από την Aberdeeen. Οι Accies να περιμένουν ακόμα τη visa του νεοαποκτηθέντος επιθετικού, Antonio Rojano, δεν αποκλείεται όμως να κάνει το ντεμπούτο του ο Botti Biabi, ο πρώην επιθετικός της Falkirk, που ήρθε ως δανεικός από τη Swansea City πριν μια βδομάδα.
H Celtic δεν θα έχει στη διάθεση της τον Leigh Griffiths που χτύπησε στο 2-0 της εθνικής Σκωτίας επί της Μάλτας τη Δευτέρας, έχοντας μάλιστα σκοράρει σε αυτό παιχνίδι. Ο Griffiths έχει εξαιρετικά ποσοστά κόντρα στη Hamilton έχοντας πετύχει 7 γκολ στα 6 τελευταία ματς που έπαιξε κόντρα στους Accies κι η απουσία του είναι σημαντική, οι Bhoys ευελπιστούν ότι θα τον έχουν στο δύσκολο ματς της Τρίτης με την PSG στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. O Brendan Rodgers πάντως τόνισε ότι το μυαλό της ομάδας είναι στο αποψινό ματς με τη Hamilton κι όχι σε αυτό της Τρίτης με τους Παριζιάνους. Mε τον Moussa Dembele να προέρχεται από τραυματισμό και να είναι στο 50-50 δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς Odsonne Edouard, που ήρθε ως δανεικός από την Paris Saint Germain στην εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. 
Παραμένουν εκτός μάχης οι κεντρικοί αμυντικοί Dedryck Boyata και Erik Sviatchenko για τη Celtic που κέρδισε και τα 3 ματς που έδωσε την περασμένη σεζόν με τη Hamilton χωρίς να δεχτεί γκολ. Οι Bhoys μετρούν 43 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, τελευταία τους ήττα ήταν το Μάιο του 2016 και έφτασαν τα 53 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Τελευταία ομάδα που νίκησε τη Celtic ήταν η St Johnstone και παραλίγο να το ξανακάνει πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αποσπώντας τελικά 1-1 στο Celtic Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.