Οι οπαδοί της Celtic υποψήφιοι για οπαδοί της χρονιάς

Η FIFA ανακοίνωσε τους υποψήφιους για το FIFA Fan Award, βραβείο που διανύει τη δεύτερη χρονιά του, την πρώτη το κέρδισαν οι οπαδοί της Borussia Dortmund και της Liverpool. Το βραβείο αυτό δίνεται για μια εξαιρετική στιγμή ή χειρονομία από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 και μπορεί να απονεμηθεί σε οποιονδήποτε οπαδό ή γκρουπ οπαδών ανεξάρτητα από το επίπεδο πρωταθλήματος, φύλου ή εθνικότητας.
 Ένα πάνελ των θρύλων της FIFA τις τρεις κορυφαίες στιγμές από την προαναφερθείσα περίοδο, με τους φίλους της Celtic να συμμετέχουν σε μία από αυτές. 
Αφορούσε το 2-0 επί της Hearts, στο τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν, στις 21 Μαίου του 2017, με τους οπαδούς των Bhoys να δημιουργούν ένα εκπληκτικό μωσαϊκό σε όλες τις κερκίδες του Celtic Park, τιμώντας τα 50 χρόνια από τότε που οι θρυλικοί Lisbon Lions σήκωσαν το κύπελλο πρωταθλητριών του 1967. Δείτε εδώ το συναρπαστικό θέαμα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Celtic.
Οι άλλες δύο υποψηφιότητες αφορούν τους οπαδούς της Borussia Dortmund και της FC Copenhagen.
Το Borussia Dortmund-AS Monaco ήταν να διεξαχθεί στις 11 Απριλίου του 2017 για το Champions League, όμως αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα όταν βόμβα  χτύπησε το λεωφορείο της Dortmund. Οι οπαδοί της Borussia ξεκίνησαν τότε μια συγκλονιστική καμπάνια, κυρίως στα social media, προσφέροντας στέγη και τροφή στους οπαδούς της Monaco που θα έμεναν μια μέρα παραπάνω για να πάνε στο ματς.
Στις 25 Μαίου του 2017, η FC Copenhagen νίκησε 3-1 τη Brondby στον τελικό του κυπέλλου Δανίας κι οι παίκτες της έδωσαν το τρόπαιο στους οπαδούς τους. Οι οπαδοί της FC Copenhagen σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς και πήγαν σε έναν οπαδό με αναπηρικό καροτσάκι του έδωσαν το κύπελλο και τον σήκωσαν μαζί με την καρέκλα του πανηγυρίζοντας σε μια συγκινητική κίνηση, που μπορείτε να δείτε μέρος της εδώ.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των οπαδών της χρονιάς θα κρατήσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, μια μέρα πριν την απονομή που θα γίνει στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.