Oι Dons πήραν τη ρεβάνς, 1-0 τη Well

Με γκολ του Andrew Considine στο 56’ η Aberdeen νίκησε 1-0 τη Motherwell στο Fir Park και ανέβηκε στη 2η θέση, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα-αποκλεισμό με 3-0 στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη, στο ματς για τα προημιτελικά του League Cup.

Ο Stephen Robinson έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 3-0 της Πέμπτης, με τον Gael Bigirimana να παίρνει τη θέση του Andy Rose στα χαφ και τον Charles Dunne, που ήταν τιμωρημένος στο ματς του League Cup, να ξεκινά στην άμυνα αντί του Steven HammellΟ τεχνικός της Aberdeen, Derek McInnes, έκανε τρεις αλλαγές στους 11 που ξεκίνησαν την Πέμπτη, με τον Ισλανδό διεθνή Kari Arnason και τον 20χρονο Scott McKenna να ξεκινούν στην άμυνα στη θέση των Mark Reynolds και Dominic Ball και τον Greg Tansey να παίρνει τη θέση του Gary Mackay-Steven.
Πριν τη σέντρα υπήρξε ενός λεπτού χειροκρότημα στη μνήμη του θρύλου της Motherwell, Bert McCann, που πέθανε την εβδομάδα που πέρασε.
Με τη σέντρα η Aberdeen έδειξε αποφασισμένη να πάρει τα ηνία του αγώνα κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 8’ με τον Stevie May να κλέβει τη μπάλα από τον
Cedric Kipre αλλά να την στέλνει ελάχιστα άουτ. Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκε στους Dons, η Motherwell ισορρόπησε κι ανέλαβε την πρωτοβουλία σε ένα πρώτο μέρος που έληξε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 52’ για να γίνει η πρώτη απόκρουση, την έκανε ο goalkeeper της Aberdeen, Joe Lewis στο σουτ του Chris Cadden και πέντε λεπτά αργότερα είδε την ομάδα του να παίρνει το προβάδισμα. Ο Shay Logan έβγαλε τη σέντρα ο Stevie May δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να την στείλει με τακουνάκι στο δοκάρι ο Ryan Christie. Πιο γρήγορα από όλους αντέδρασε ο Andrew Considine που πετάχτηκε για να τη στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 στο 57’.
Οι Dons θα μπορούσαν να τελειώσαν το ματς με τον Stewart όμως ο keeper των γηπεδούχων Carson απέκρουσε κι η ομάδα του πίεσε μέχρι τέλους για την ισοφάριση. Παρά την πίεση της η Mothewell είχε να επιδείξει μόνο ένα φάουλ του Louis Moult στις καθυστερήσεις, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία και γεύγει λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών του Lewis.
Πρώτη ήττα μετά από 5 ματς για τη Motherwell, μεγάλη νίκη για την Aberdeen που διατήρησε το αήττητο της στο πρωτάθλημα και πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ένα πόνο πίσω από την πρωτοπόρο Celtic.
MOTHERWELL: Carson, Tait (Frear 59), Bigirimana, Hartley, Cadden, McHugh (Tanner 71), Moult, Bowman (Fisher 59), Kipré, Campbell.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, McLean, Arnason, Tansey (Stewart 56), McKenna, Christie (Rooney 85), May (Ball 80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.