Ήταν ντέρμπι, Partick Thistle-Rangers 2-2

Μπορεί να μην ήταν Old Firm, έγινε όμως ένα πραγματικό ντέρμπι της Γλασκώβης στο Firhill (The Energy Check Stadium at Firhill σύμφωνα με τον νέο σπόνσορα), με τους Rangers να μένουν στο 2-2 με την Partick Thistle, χάνοντας δύο βαθμούς πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη Celtic την άλλη βδομάδα.
Οι Rangers προηγήθηκαν στο 19’ με τον Morelos, βρέθηκαν να χάνουν στο 60’, με γκολ του Chris Erskine που αποβλήθηκε στο 67’, για να ισοφαρίσουν στο 76’ με τον Graham Dorrans.
Oι γηπεδούχοι είχαν πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα, αφού o goalkeeper Tomas Cerny δεν κατάφερε να αποθεραπευτεί και τη θέση του πήρε ο Ryan Scully, ενώ στην άμυνα γύρισε ο Niall Keown, έχοντας εκτίσει την ποινή του, παίρνοντας τη θέση του Milan Nitriansky. Οι Chris Erskine και Paul McGinn ξεκίνησαν στα χαφ κι ο Miles Storey μπροστά, αντί του μέσου Stuart Bannigan και των επιθετικών Conor Sammon και Kris Doolan.
Οι Rangers είχαν μια αναγκαστική αλλαγή στην προηγούμενη ενδεκάδα τους με τον Josh Windass να ξεκινά στα χαφ αντί του τραυματία Niko Kranjcar κι έκαναν μία στο 12’ όταν αποχώρησε τραυματίας ο αρχηγός της ομάδας Lee Wallace, για να κάνει έτσι το ντεμπούτο του ο 22χρονος Declan John που ήρθε δανεικός από την Cardiff City.
Πριν τη σέντρα υπήρξε ενός λεπτού χειροκρότημα στη μνήμη του Harry Calderhead που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 98 ετών κι ήταν ο μακροβιότερος οπαδός των γηπεδούχων.
Σε ένα σκληρό ντέρμπι οι γηπεδούχοι έδειχναν ζωηροί, όμως οι Gers ήταν που βρήκαν πρώτοι δίχτυα. Το σουτ του Josh Windass κόπηκε από τον Niall Keown για να φτάσει η μπάλα στον Ryan Jack που την έδωσε στον Alfredo Morelos κι ο Κολομβιανός έκανε το 0-1 στο 19’. Ήταν το όγδοο φετινό γκολ του El Buffalo που ήρθε αυτό το καλοκαίρι από την Helsinki. Οι Gers έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 41’ όμως ο Josh Windass δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε στη σέντρα του James Tavernier και το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.
Οι Jags έκαναν την ανατροπή μέσα σε 10 λεπτά. Ισοφάρισαν στο 50’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Blair Spittal, με τη μπάλα να βρίσκει στον Bruno Alves πριν καταλήξει στα δίχτυα του Wes Foderingham, κι έκαναν το 2-1 στο 60’. Ο Blair Spittal ήταν ο δημιουργός, μπήκε από τα δεξιά κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Chris Erskine. Επτά λεπτά αργότερα ο σκόρερ αποβλήθηκε κι έγινε από ήρωας ο μοιραίος παίκτης των Jags. Χάνοντας τη μπάλα έκανε μια επικίνδυνη προβολή στον Alfredo Morelos και πήρε κόκκινη στο 67’, αφήνοντας τους Jags με δέκα παίκτες. Ακολούθησε ασφυκτική πίεση των Rangers, για να έρθει η ισοφάριση στο 76’ με βολίδα του Graham Dorrans από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από πάσα του Declan John.
Το γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ για τους φιλοξενούμενους με τους Jags να αμύνονται μαζικά μέχρι το τέλος. Η Partick Thistle έμεινε για έκτο ματς χωρίς νίκη, πήρε μόλις το δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της από τη σεζόν 1981-82.  Tο αποτέλεσμα όμως είναι απώλεια κυρίως για τους Gers, που σε μια βδομάδα θα υποδεχτούν τη Celtic και δύσκολα θα είναι σε απόσταση βολής, αφού οι Bhoys είναι δύο βαθμούς μπροστά κι η λογική, αν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, λέει ότι θα τους κάνουν 5 αύριο υποδεχόμενοι τη Ross County
PARTICK THISTLE: Scully, McGinn, Keown, Devine, Elliot, Barton, Turnbull, Spittal (Bannigan 82), Edwards, Erskine, Storey (Sammon 80).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Fabio Cardoso, Bruno Alves, Wallace (John 12), Candeias, Jack (Pena 63), Dorrans, Windass, Miller (Herrera 56), Morelos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.