Στην παράταση οι Rangers, 3-1 την Partick Thistle

Oι Rangers χρειάστηκαν παράταση για να περάσουν από το Firhill, όπως είχε γίνει το 2008, την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο League Cup. Τότε οι Gers είχαν επικρατήσει 2-1, αυτή τη φορά νίκησαν 3-1 σε ένα τοπικό ντέρμπι που μπορούσαν να έχουν καθαρίσει από την κανονική διάρκεια, όμως oι Jags κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90’ με τον Kris Doolan την κεφαλιά του Carlos Pena στο 55’ στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Tρεις αλλαγές είχαν οι Rangers στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Παρασκευή στο ίδιο γήπεδο, με το βασικό goalkeeper Wes Foderingham, τον τραυματία αρχηγό Lee Wallace και τον Kenny Miller που έμεινε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί, να παραχωρούν τις θέσεις τους στον goalkeeper Jak Alnwick, τον αριστερό μπακ Declan John και τον Carlos Pena, που ξεκίνησε στα χαφ, στο ντεμπούτο του στους Gers.
Δύο αλλαγές είχε η Partick Thistle, αφού ο Alan Archibald δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο μέσο Chris Erskine, ενώ ο επιθετικός Miles Storey δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Οι Steven Lawless και Conor Sammon ξεκίνησαν στη θέση τους.
Οι Rangers ξεκίνησαν καλύτερα κι είχαν ένα αριστερό σουτ του Daniel Candeias που έφυγε ελάχιστα άουτ κι ένα σουτ του Alfredo Morelos από το ύψος της περιοχής που έδιωξε ο keeper των γηπεδούχων Ryan Scully, για να φτάσει η μπάλα στον Josh Windass που την έστειλε άουτ.
Η Partick Thistle έπαιζε με αντεπιθέσεις το πρώτο μέρος ψάχνοντας
Conor Sammon στα δεξιά κι ο επιθετικός των Jags με μια έξχοη κίνηση στο 38’ απέφυγε τον αντίπαλο του και σούταρε στην κλειστή γωνία όμως ο keeper Jak Alnwick κατάφερε να αποκρούσει. Τρία λεπτά αργότερα ο ταχύτατος Conor Sammon βρέθηκε στο πίσω δοκάρι κι έπιασε την κεφαλιά για να νικηθεί πάλι από τον Jak Alnwick.
Καλύτεροι και στο ξεκίνημα του β’ μέρους μέρους οι Gers έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 53’ με το πλασέ του Alfredo Morelos να φεύγει άουτ, για να πάρουν το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα. Ο Daniel Candeias εκτέλεσε κόρνερ κι ο Carlos Pena έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην άλλη γωνία, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τους Gers. Η Partick είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Conor Sammon, που έδιωξε ο keeper Jak Alnwick και σχεδόν αμέσως οι Rangers έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να καθαρίσουν του ματς. Από ένα γλύστριμα στο χώρο του κέντρου ο Daniel Candeias έφυγε μόνος του, πέρασε και τον keeper Ryan Scully, όμως το σουτ που έκανε ο Πορτογάλος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. OΙ Gers το πλήρωσαν στο 90’ όταν ο Conor Sammon γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στον Kris Doolan κι αυτός απέφυγε τον Fabio Cardoso κι έστειλε από κοντά τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων κάνοντας το 1-1. «Χρυσή αλλαγή» ο Doolan, έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, όμως οι Gers καθάρισαν γρήγορα εκεί την πρόκριση σημειώνοντας δύο γκολ σε πέντε λεπτά.
Ο Daniel Candeias, έκανε στο 94’ το 1-2 και στο 99’ έβγαλε τη σέντρα στον Eduardo Herrera που με εντυπωσιακό τακουνάκι διαμόρφωσε το τελικό 1-3, στέλνοντας τους φιλοξενούμενους στα ημιτελικά του League Cup.
PARTICK THISTLE: Scully, McGinn, Keown, Devine, Elliott, Turnbull (Doolan 57), Barton, Spittal (Nisbet 83), Edwards, Lawless (Bannigan 105), Sammon.
RANGERS: Alnwick, Tavernier, Cardoso, Alves (McCrorie 76), John (Hodson 79), Dorrans, Jack, Pena (Holt 71), Candeias, Morelos (Herrera 90), Windass.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.