Στα ημιτελικά οι Hibs, 3-2 τη Livingston

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Hibernian επικράτησε 3-2 της Livingston και προκρίθηκε στα ημιτελικά του League Cup.
Ο Neil Lennon έκανε τις αλλαγές που είχε υποσχεθεί, ξεκινώντας από το τέρμα, με τον goalkeeper Ross Laidlaw να ξεκινά αντί του Ofir Marciano. Οι Lewis Stevenson, Vykintas Slivka και Danny Swanson ξεκίνησαν επίσης, αφήνοντας τους Steven Whittaker, Simon Murray και Brandon Barker στον πάγκο.
Η Hibernian ήταν ορεξάτη και πίεσε, είχε δύο καλά σουτ με τους Martin Boyle και Anthony Stokes, με τον keeper της Livi Neil Alexander να χρειάζεται να αποκρούσει σε αυτό του Stokes.
Κόντρα στη ροή του αγώνα η Livingston προηγήθηκε στο 10’, με τον Raffaele De Vita να εκτελεί φάουλ και τον Alan Lithgow να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Τρία λεπτά αργότερα ο Neil Lennon είδε να τραυματίζεται ο αρχηγός των Hibs, David Gray κι έριξε τον Steven Whittaker στη θέση του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ξαν, ο Anthony Stokes νικήθηκε ξανά από τον Neil Alexander όμως η ισοφάριση δεν άργησε.
Στο 18’ ο Martin Boyle έστειλε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κι ο Danny Swanson πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Hibernian κάνοντας το 1-1.
Η Livingston τρόμαξε ξανά τους γηπεδούχους παίρνοντας το προβάδισμα στο 28’ με σουτ του Raffaele De Vita, για να κάνει το 2-2 ο Martin Boyle στο 32’ με σουτ από πολύ δύσκολη θέση.
Με το σκορ αυτό πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο. Το β’ μέρος δεν επιφύλλασε τις ίδιες συγκινήσεις, με το ματς να κρίνεται στο 83’ όταν ο Paul Hanlon κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Nikolay Todorov. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Anthony Stokes διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Ήταν η πρώτη ήττα της Livningston το 2017, με τη Hibernian να προκρίνεται στα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας την Πέμπτη της επίσκεψεη στο Hampden Park τους τελευταίες 18 μήνες.
HIBERNIAN: Laidlaw, Gray (Whittaker 13), Ambrose, Hanlon, Stevenson, Bartley, McGinn, Slivka (McGeouch 66), Swanson (Barker 88), Boyle, Stokes.
LIVINGSTON: Alexander, Todorov, Halkett, Lithgow, De Vita (Longridge 43), Jacobs (Mullen 62), Byrne, Pitman, Cadden, Carrick, Knox (Mullin 56)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.