Αφεντικό η Celtic, 3-0 την Αberdeen

Η Celtic νίκησε 3-0 την Aberdeen στο Pittodrie, πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, με τους Kieran Tierney και Mousa Dembele να ανταλλάσουν ρόλους δημιουργού και σκόρερ πετυχαίνοντας στο 13’ και το 39’ τα γκολ του πρώτου μέρους. Ο Γάλλος σκόραρε και στο 63’ για την ομάδα του Brendan Rodgers που έφτασε τα 61 ματς χωρίς ήττα κι είναι μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τρείς αλλαγές έκανε ο Brendan Rodgers στην ομάδα που ξεκίνησε το Σάββατο στο 4-2 επί της Hibernian, με τον Moussa Dembele να ξεκινά αντί του Leigh Griffiths και τους James Forrest και Tom Rogic να παίρνουν τη θέση των Scott Sinclair και Patrick Roberts.
Το τελευταίο ματς της Aberdeen ήταν επίσης κόντρα στους Hibs (νίκη με 1-0), κι ο Derek McInnes έκανε μόνο μία αλλαγή στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει σε εκείνο το ματς με τον Andrew Considine να παίρνει τη θέση του Ryan Christie, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αφού παίζει ως δανεικός από τη Celtic.
Η Aberdeen φάνηκε να ξεκινά με αυτοπεποίθηση και τον Graeme Shinnie να επιχειρεί δύο μακρινά σουτ που μπλόκαρε ο goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon. H συνέχεια ανήκε στη Celtic που άνοιξε το σκορ στην πρώτη της επίθεση.
Ο Moussa Dembele έκανε μια κούρσα από τα δεξιά ξπερνώντας τον Kari Arnason κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή. Η μπάλα φάνηκε να φεύγει από όλους, όχι όμως από τον Kieran Tierney που ήρθε από τα αριστερά και με μια βολίδα την έστειλε να βρει το εσωτερικό της συμβολής των δοκών και να καταλήξει στα δίχτυα.
1-0 για τη Celtic στο 13’, που είχε στο 18’ ένα φαλτσαριστό σουτ του Tom Rogic που απέκρουσε εντυπωσιακά ο goalkeeper των Dons, Joe Lewis. O Aυστραλός μέσος είχε ακόμα δύο σουτ έξω από την περιοχή στη συνέχεια, με τη Celtic να ελέγχει πλήρως το ρυθμό και να κάνει το 2-0 στο 39’. Αυτή τη φορά ήταν ο Kieran Tierney που έκανε την κούρσα από τα αριστερά για να βγάλει την παράλληλη σέντρα στον επερχόμενο Moussa Dembele που με ένα πλασέ στον αέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του James Forrest από τα δεξιά, στην κλειστή γωνία του Lewis να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τη Celtic να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητας της.
Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν το β’ μέρος με ένα σουτ του Stuart Armstrong από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε ο Lewis, για να χάσουν μια διπλή ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ στο 57’. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο James Forrest βρέθηκε απέναντι στον Joe Lewis όμως ο keeper των Dons κατάφερε να αποκρούσει, για να έρθουν οι Moussa Dembele και Callum McGregor για το rebound, όμως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα από την προσπάθεια τους ο Kari Arnason κατάφερε με τάκλιν να την διώξει.
Το τρίτο γκολ για τη Celtic ήρθε στο 63’ με τον Stuart Armstrong να εκτελεί φάουλ, τον Dedryk Boyata να γυρίζει με κεφαλιά τη μπάλα και τον Moussa Dembele να τη στέλνει με νέα κεφαλιά στα δίχτυα.
Απόλυτη κυρίαρχος η Celtic, με την Aberdeen να ζητά πέναλτι στο 82’ όταν ο Scott Brown έδιωξε τη μπάλα που βρήκε όμως στο χέρι του. Αν ο Craig Thomson είδε τη φάση δεν καταλόγισε πρόθεση με τους Dons πάντως κάθε άλλο παρά να ικανοποιούνται.
Αυτοί που έφυγαν ικανοποιημένοι ήταν οι φίλοι της Celtic που είδαν την ομάδα τους να φτάνει τα 61 ματς χωρίς ήττα και να δείχνει ότι ούτε φέτος έχει αντίπαλο στη Σκωτία.
Οι Dons είχαν καθαρά ρόλο κομπάρσου, έμεινα στη 2η θέση γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, εξακολουθούν πάντως να δείχνουν η αμέσως καλύτερη ομάδα μετά τη Celtic.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Arnason, McKenna, Considine, O'Connor, Mackay-Steven (Tansey 67), Shinnie, McLean, May (Rogers 77), Rooney (Wright 59).
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Bitton, Tierney, Brown, Armstrong, Forrest (Hayes 77), Rogic (Sinclair 73), McGregor, Dembele (Griffiths 82).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.