Αποστασιοποίση οπαδών της Linfield από αυτούς των Gers

Oπαδοί της Linfield διαχώρησαν τη θέση τους από αυτούς των Rangers, μετά τα όσα ακούστηκαν στο Tannadice, στην αναμέτρηση για το Challenge Cup, όπου η Dundee United επικράτησε με 1-0.
1.967 θεατές βρέθηκαν στο ματς που μεταδόθηκε τηλεποτικά και από τις δέκτες ακούστηκαν πολλά τραγούδια αιρετικού περιεχομένου, όπως ένα που κορόιδευε τον απεργό πείνας του IRA hunger, Bobby Sands, αλλά το «The Billy Boys» το «Rule Britannia» και το «I was born under a Union Jack» που ακούγονται από φίλους των Rangers.
«Ήταν ξεκάθαρο από την προφορά τους, ότι ήταν αρκετοί οπαδοί των Rangers εκεί. Κανείς δε λέει ότι οι οπαδοί μας είναι άγγελοι, αλλά σίγουρα ο σύλλoγος προσπαθεί να κάνει βήματα μπροστά και να φύγει από αιρετικά στερεότυπα και τραγούδια» είπε ένας οπαδός της Linfield ενώ κάποιος άλλος τόνισε: «Προφανώς υπήρξαν προβλήματα στο ματς με τη Celtic τον Ιούλιο, αλλά οι οπαδοί που ήρθαν από το Μπέλφαστ την Κυριακή (σ.σ. στο ματς με τη Dundee Utd) πλήρωσαν πολλά λεφτά και δεν είχαν διάθεση για προβλήματα. Πολλοί από αυτoύς δεν ήξεραν καν τα λόγια των τραγουδιών που ακούστηκαν.»
Δηλώσεις που κάνουν εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν μεγάλοι δεσμοί φιλίας, που κρατούν πολλά χρόνια, μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.