Πέρασμα με Pena από το Perth για Gers, 3-0 τη St Johnstone

Με δύο γκολ του Mεξικάνου Carlos Pena στο 27’ και το 78’ κι ένα του Graham Dorrans στο 86’ οι Rangers νίκησαν 3-0 μέσα στο McDiarmid Park τη St Johnstone, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 71’ μετά την αποβολή του αρχηγού τους, Steven Anderson.
Οι δύο ομάδες είχαν από δύο αλλαγές στις ενδεκάδες που είχαν παρατάξει στο τελευταίο παιχνίδι τους πριν τη διακοπή. Οι David Wotherspoon και Chris Millar ξεκίνησαν για τη St Johnstone στη θέση των Paul Paton και Scott Tanser ενώ για τους Rangers ο Bruno Alves επέστρεψε στην άμυνα στη θέση του νεαρού Ross McCrorie και ο Jason Holt αντικατέστησε στα χαφ τον τιμωρημένο Ryan Jack. Ο τεχνικός των Gers, Pedro Caixinha, αποκάλυψε ότι ο Kenny Miller έμεινε εκτό ενδεκάδας λόγω τραυματισμού.
Οι Saints ξεκίνησαν πιεστικά, κέρδισαν απανωτά κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν αν απειλήσουν την άμυνα των Gers και μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς. Η St Johnstone έφτασε κοντά στο γκολ στο 22’, με εξαιρετική προσπάθεια του Murray Davidson που απέφυγε δύο αντιπάλους και μπήκε στην περιοχή, όμως ο keeper των Gers, Wes Foderingham κατάφερε να τον σταματήσει. Τρία λεπτά αργότερα οι Saints πλήρωσαν τη χαμένη ευκαιρία, όταν ο Carlos Pena απέφυγε τον αντίπαλο του και πετάχτηκε στη σέντρα του James Tavernier για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 0-1 για τους Rangers με τον Μεξικάνο μέσο να φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 32’, όμως ο Aaron Comrie πρόλαβε να κάνει το τάκλιν και το σουτ που ακολούθησε δεν απείλησε την εστία των γηπεδούχων.
Το ημίχρονο έκλεισε με ένα ακόμα κόρνερ των γηπεδούχων, τον Steven Anderson να πιάνει την κεφαλιά για να ακολουθήσει σουτ του Graham Cummins από δύσκολη θέση που δεν ανησύχησε τον Wes Foderingham.
Η St Johnstone τελείωσε καλά το πρώτο μέρος και ξεκίνησε με διάθεση το δεύτερο, δεν μπορούσε όμως να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις. Κέρδισε πέντε απανωτά κόρνερ, όμως ο Bruno Alves δέσποζε στην άμυνα των Gers εξουδετερώνοντας με ευκολία τις σέντρες. 
Και σαν να μην έφτανε η άκαρπη υπεροχή οι Saints έμειναν και με 10 παίκτες στο 71’, όταν ο αρχηγός της ομάδας, Steven Anderson, τράβηξε τη φανέλα του Morelos και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Rangers εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα κι επτά λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο James Tavernier ήταν πάλι δημιουργός βγάζοντας μια εξαιρετική σέντρα κι ο Carlos Pena ήταν ξανά ο σκόρερ, ο Μεξικανός έκανε το 0-2 με καρφωτή κεφαλιά στο 78’. Εκεί τελείωσε και η όποια αντίσταση των γηπεδούχων, με τους Rangers να έχουν δοκάρι με τον Graham Dorrans στο 85’ που ένα λεπτό αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αξιοποιώντας τη συρτή σέντρα του Jason Holt. Μεγάλη νίκη για τους Gers, σκληρό το σκορ για τους Saints, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα του Caixinha.
Δεύτερη σερί ήττα ήττα για τη St Johnstone, μετά το 3-0 από την Aberdeen, οι Saints έμειναν στην 4η θέση, 3 βαθμούς πίσω από τους Rangers κι ανάλογα με τα αυριανά αποτελέσματα αναμένεται να υποχωρήσουν κι άλλο στη βαθμολογία.
Τεράστια βαθμολογική ανάσα, αλλά και νίκη ψυχολογίας τους Rangers που την άλλη Κυριακή (22 Οκτωβρίου) παίζουν στον ημιτελικό του League Cup με τη Motherwell.

ST JOHNSTONE: Mannus, Comrie, Shaughnessy, Anderson, Easton, Wotherspoon, Davidson, Millar (Paton 69), Scougall, Cummings (Thomson 74), MacLean (Johnstone 81).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Cardoso, Alves, John, Candeias, Dorrans, Pena (McCrorie 85), Holt, Windass (Nemane 90+2), Morelos (Herrera 90).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.