Στο 88’ κράτησε το αήττητο η Celtic, 1-1 στο Fir Park

Ένα αυτογκόλ του Mikael Lustig στο 78’ έδωσε το προβάδισμα στη Motherwell, όμως η Celtic ισοφάρισε στο 88’ με πέναλτι του Scott Sinclair ανεβάζοντας το αήττητο σερί της στο 66’ ματς.

O Leigh Griffiths πήρε τη θέση του τραυματία Moussa Dembele και ο Patrick Roberts ξεκίνησε αντί στου Scott Sinclair, στις δύο αλλαγές που είχε η Celtic στην ενδεκάδα που παρατάχθηκε στον Κυριακάτικο τελικό του League CupΆτυχος ο Patrick Roberts, τραυματίσθηκε κι έδωσε μόλις στο 11’ τη θέση του στονTom Rogic.
Η Motherwell είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που έχασε 2-0 από τη Celtic στον τελικό της Κυριακής, με τους Allan Campbell, Elliott Frear και Deimantas Petravicius να ξεκινούν αντί των Liam Grimshaw, Ryan Bowman και Andy Rose.
Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά, με τους γηπεδούχους να κάνουν την πρώτη μεγάλη φάση στο 3’, όμως η κεφαλιά του Carl McHugh δεν ανησύχησε τον keeper της Celtic, Craig GordonH Motherwell πίεζε ψηλά τους αμυντικούς της Celtic, oι Bhoys κατάφεραν όμως να απειλήσουν με ένα σουτ του Callum McGregor που έφυγε ελάχιστα αουτ.
Ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με τις τελευταία του ημιχρόνου να ανήκει στη Celtic και τον keeper της Motherwell Trevor Carson να σταματά εντυπωσιακά τον Kieran Tierney, στέλνοντας τις δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια. 
Ο Trevor Carson κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 58’ αποκρούωντας εντυπωσιακά το σουτ του Callum McGregorΗ Μοtherwell είχε μια καλή στιγμή με τους Louis Moult, όμως ήταν η Celtic που έχασε δύο απανωτές ευκαιρίες με τους Callum McGregor και Leigh Griffiths για να βρει με τον πλέον απροσόκητο τρόπο πίσω στο σκορ. Ο Craig Tanner, που είχε νωρίτερα αστοχήσει με κεφαλιά, εκτέλεσε φάουλ από τα 35 μέτρα στο 78’ κι o Mikael Lustig στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Craig Gordon.
Η Celtic πέρασε μπορστά είχε στο 85’ μια βολίδα του Tom Rogic που έστειλε τη μπάλα να βρεί στο δοκάρι και να καταλήξει στην αγκαλιά του Trevor Carson, για να κερδίσει ένα αμφιβσητούμενο πέναλτι στο επόμενο λεπτό. Ο Rogic έπιασε ένα ακόμα σουτ, ο Carson απέκρουσε κι ο Richard Tait έκανε, σύμφωνα με το διαιτητή, φάουλ στον McGregor στην περιοχή. Μετά από ένα δίλεπτο διαμαρτυριών ο Scott Sinclair εκτέλεεσε εύστοχα το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, που έφτασε το αήττητο της Celtic στα 66 ματς.
MOTHERWELL: Carson, Kipre, Hartley, Dunne, Cadden, Campbell, McHugh (Bowman 75), Tait, Petravicius (Rose 45), Moult, Frear (Tanner 66).
CELTIC: Gordon, Lustig (Edouard 81), Simunovic, Boyata, Tierney, Brown, Armstrong (Sinclair 73), Forrest, McGregor, Roberts (Rogic 11) Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.