Έβαλαν ..δεξί οι Gers, 3-0 την Aberdeen

Με γκολ του δεξιού μπακ James Tavernier στο 6’ (με πέναλτι) και το 70’ (από θέση offside) κι ένα του Carlos Pena στο 27’ οι Rangers επέστρεψαν μετά από δύο ματς στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της Aberdeen.
H δεξιά πλευρά ήταν η δύναμη των γηπεδούχων σε αυτό το ματς με τους Jason Holt και Tavernier να εκθέτουν συνεχώς την αριστερή πλευρά των Dons.

Οι Rangers είχαν δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που έχασε 2-1 στο Dundee, με τον αμυντικό Bruno Alves και τον επιθετικό μέσο Carlos Pena να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα, στη θέση των Alfredo Morelos (τραυματίας και εκτός αποστολής) και Daniel Candeias.
Μία αλλαγή για την Aberdeen στην ομάδα που ξεκίνησε στη νίκη επί της Kilmarnock με τον αμυντικό Kari Arnason να παίρνει τη θέση του μέσου Gary Mackay-Steven.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις τους, με τον Josh Windass να χάνει μια ευκαιρία και πήραν το προβάδισμα στο 6’. Ο Greg Tansey ανέτρεψε τον Jason Holt στην περιοχή, ο Andrew Dallas καταλόγισε το πέναλτι και ο James Tavernier το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Carlos Pena έπιασε μια βολίδα από τα 23 μέτρα αναγκάζοντας τον goalkeeper  των Dons, Joe Lewis, να στείλει τη μπάλα κόρνερ και τρία λεπτά μετά η Aberdeen έχασε την πρώτη της ευκαιρία, με τον  Stevie May να βγαίνει πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά να τον σταματά η έγκαιρη εξοδος του keeper, Wes Foderingham.
2-0 στο 27’ για τους Gers, με τον Jason Holt να γυρίζει από τα δεξιά τη μπάλα στον Carlos Pena που την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ σε 10 ματς. Οι Dons είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να μειώσουν, με τον James Tavernier να διώχνει η μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στην προσπάθεια του Scott McKenna, και τον Mackay-Steven να ξεφεύγει από τον James Tavernier αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ο πρώην μέσος της Celtic ζήτησε έντονα πέναλτι, αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν μια κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Andrew Dallas.
Το ματς έγινε πιο σκληρό στο δεύτερο μέρος, με την Aberdeen να έχει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία, περιορίστηκε σε μακρινά σουτ. Το γκολ ήρθε πάλι από τους γηπεδούχους και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη τους. Ήταν το 69’ όταν ο Josh Windass γύρισε τη μπάλα στην περιοχή κι ο James Tavernier την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο δεξιός μπακ των Rangers ήταν σε θέση offside.
Η κακή βραδιά των Dons ολοκληρώθηκε στο 83’ όταν ο Ryan Christie πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ross McCrorie.
Οι Rangers ανέβηκαν στην 3η θέση κι είναι τώρα σε απόσταση βολής από τους Dons, με τις δύο ομάδες να παίζουν ξανά στο Pittodrie την Κυριακή.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Alves, Wilson, John, Jack, McCrorie, Holt, Windass (Hardie 89), Pena (Candeias 68), Miller (Herrera 83).
ABERDEEN: Lewis, Logan, Arnason (Stewart 78), McKenna, Considine, Tansey (Mackay-Steven 43, Rooney 83), O'Connor, Shinnie, Christie, May, McLean.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.