Από το όνειρο στο διασυρμό η Celtic, ήττα με 7-1 στο Παρίσι

Η Celtic προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό με τον Moussa Dembele, όμως η PSG γύρισε το ματς με δύο γκολ του Neymar στο 9’ και το 23’ για να κερδίζει με 4-1 στο ημίχρονο και να επικρατεί με 7-1 στο τέλος, παρότι …χαλάρωσε στο β’ μέρος.
Μόνη παρηγοριά για τους Bhoys η ήττα της Anderlecht από τη Bayern που τη φέρνει αγκαλιά με την 3η θέση.

Τρεις αλλαγές είχε η Celtic από το 1-0 του Σαββάτου επί της Ross County, με τον Jozo Simunovic να επιστρέφει στην άμυνα, για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο, το 3-0 στο Βέλγιο επί της Anderlecht, ήταν το τελευταίο του ματς. Ο Βόσνιος ξεκίνησε στη θέση του Nir Bitton, με τον Ισραηλινό πάντως να μπαίνει στο 13’ στη θέση του τραυματία Michael Lustig. O Mikael Lustig ήταν με τον Dedryck Boyata οι άλλοι δύο στην τριάδα της άμυνας, με τους James Forrest και Kieran Tierney να παίζουν στα άκρα ως μπακ-χαφ. Οι Olivier Ntcham και Tom Rogic ήταν οι άλλες δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα, παίρνοντας τις θέσεις των Stuart Armstrong και Scott Sinclair στα χαφ.
Το ξεκίνημα ήταν ονειρεμένο για τη Celtic που πήρε το προβάδισμα μόλις στο 2’.
Κόρνερ του Olivier Ntcham και απευθείας σουτ του Moussa Dembele λίγο πιο κάτω από το ύψος της περοχής, με τον Alphonse Areola να μην μπορεί να αποκρούσει. Φάση που φάνηκε δουλεμένη στην προπόνηση, όμως το όνειρο έγινε σύντομα εφιάλτης για τη Celtic, αφού η PSG είχε γυρίσει το ματς 23’ κι έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 4-1!
Στο 9’ ο Adrien Rabiot έκλεψε τη μπάλα από τον Scott Brown κι έβγαλε την πάσα στον Neymar που απέφυγε τον Mikael Lustig και νίκησε εύκολα τον Craig Gordon, σε μια φάση που ο keeper της Celtic μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.
Η απώλεια του Mikael Lustig στο 13’ ήταν ένα ακόμα κακό νέο για τη Celtic, με τον Nir Bitton να μπαίνει στη θέση του και τον Neymar να έχει ακόμα πιο εύκολο έργο.
Ένα σουτ του Olivier Ntcham που έφυγε άουτ στο 21’ έδειχνε ότι η Celtic θα ήταν αναταγωνιστική, όμως στο 23’ έγινε το 2-1. Ο Νeymar έπαιξε το ένα-δύο με τον Marco Verratti και τελείωσε άψογα τη φάση. Ήταν το έβδομο γκολ του Βραζιλιάνου σε 6 αγώνες κόντρα στη Celtic στο Champions League, με το 3-1 να γίνεται στο 28’. Ψηλή μπαλιά στην περιοχή, Neymar και Kylian Mbappe πήδηξαν για να βρει η μπάλα στην πλάτη του Βραζιλιάνου και να φτάσει στον Edinson Cavani που την έστειλε σαν σε προπόνηση στα δίχτυα.
Στο 35’ ήταν η σειρά του Kylian Mbappe να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερς «εκτελώντας» τον keeper της Celtic, που θα σταματούσε στη συνέχεια τον Γάλλο από το να σημειώσει ένα δεύτερο προσωπικό γκολ.
4-1 στο ημίχρονο, με τη Celtic να ..μαζεύεται στο δεύτερο μέρος για να αποφύγει το διασυρμό και τους Παριζιάνους να είναι πιο χαλαροί, παίζοντας σαν να πρόκειται για αγώνα επίδειξης. Η Celtic είχε μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Moussa Dembele να βρίσκεται σε θέση φορ στην περιοχή, όμως το σουτ του νεαρού Γάλλου έφυγε άουτ στο 55’. Τρία λεπτά αργότερα ο Edinson Cavani σούταρε άουτ για τους γηπεδούχους που έκαναν ότι ήθελαν σε ένα ευχάριστο -για αυτούς- βράδυ. H PSG συνέχισε τις φάσεις στην περιοχή της Celtic, με τακουνάκια κι επίδειξη τεχνικής. Σε μια πιο ορθολογική κίνηση στο 72’ έδειξε πάλι επιπολαιότητα κι ο Gordon μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Mbappe. Το 5-1 ήρθε στο 76’ με τον Marco Verratti κι η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εφιαλτική για τη Celtic που δέχτηκε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, από τους Mbappe στο 79’ και Dani Alves στο 80’, με τους Παριζιάνους να ψάχνουν κι άλλα γκολ και τον Craig Gordon να αποκρούει στο 83’ το σουτ του Giovani Lo Celso, κρατώντας το …7-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, σε μία ακόμα εφιαλτική βραδιά για τη Celtic, που δεν απέφυγε το διασυρμό.
To καλό για τους Bhoys ήταν η ήττα της Anderlecht στο Βέλγιο με 2-1 από τη Bayern, που σημαίνει ότι αρκεί μια ισοπαλία με τους Βέλγους στο Celtic Park στις 5 Δεκεμβρίου

PARIS ST GERMAIN: Areola, Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa, Rabiot, Verratti (Lo Celso 76), Draxler (Pastore 67), Neymar, Cavani, Mbappe (di Maria 76).
CELTIC: Gordon, Lustig (Bitton 13), Simunovic, Boyata, Tierney, Forrest, Brown, Ntcham (Kouassi 67), McGregor, Rogic, Dembele (Griffiths, 77).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.