Rodgers: «Η Celtic έχει κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα, την ιστορία της»

H Celtic αντιμετωπίζει απόψε στο Παρίσι την πλουσιότερη ομάδα του κόσμου, την Paris Saint-Germain, όμως ο τεχνικός των Bhoys, Βrendan Rodgers, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει κάτι που δεν μπορούν να αγοράσουν τα εκατομμύρια των Παριζιάνων, κι αυτό είναι η ιστορία της.
Η PSG ξόδεψε 200 εκατομμύρια λίρες για τον Neymar για να σχηματίσει μια επιθετική τριπλέτα 400 εκατομμυρίων λιρών, μαζί με τους Edinson Cavani και Kylian Mbappe, ενώ ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ φημολογείται ότι παίρνει 700.000 λίρες τη βδομάδα.
Ο Rodgers όμως υποστηρίζει ότι η αποψινή του αντίπαλος στο Champions League θα χρειαστεί δεκαετίες για να φτιάξει ιστορική κληρονομιά ανάλογη με αυτή της Celtic.
«Aυτό δεν αγοράζεται» δήλωσε ο Rodgers που παραδέχτηκε ότι με τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τους Παριζιάνους η Celtic, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο τώρα, και πολλοί πιστεύουν ότι είναι λάθος το ποδόσφαιο έτσι όπως εξελίσσεται.
«Η Celtic έχει κάτι που πολλοί σύλλογοι δεν έχουν, πλούσια ιστορία, φοβερή στήριξη από τους φιλάθλους της και μια βάση οπαδών που πολλοί σύλλογοι δεν έχουν. Μιλώντας για την PSG, πως θα είναι σε 20 χρόνια; Τώρα σχηματίζεται ένας σύλλογος που έχει επενδύσει πολλά και θέλει ξεκάθαρα να είναι νικητής, μπορεί όμως να το διατηρήσει αυτό στην πάροδο του χρόνου;» αναρωτήθηκε ο τεχνικός της Celtic εξηγώντας: «Η PSG προσπαθεί να δημιουργήσει ιστορία κι αυτό θέλει χρόνια, η Barcelona έχει μια ζεστασιά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορείς να πας και πιο πίσω στην εποχή του Cruyff κι ήταν και τότε εκεί και πριν από αυτόν ήταν ο Rinus Michels, ήδη δημιουργούσαν κάτι.»
Για να καταλήξει ο τεχνικός της Celtic: «Δεν μπορείς να αγοράσεις ιστορία, είναι να κερδίζεις τρόπαια να κατακτάς τίτλους. Αν κοιτάξεις την PSG, θα δεις την πιο συναρπαστική τριπλέτα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά για να το υποστηρίξεις αυτό πρέπει να κατακτήσεις τρόπαια, να διατηρήσεις την επιτυχία για πολύ καιρό και τότε θα έχεις τα παιδιά και τον κόσμο που θα σε ακολουθήσουν, γιατί αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.