Η αήττητη Celtic το League Cup, 2-0 τη Motherwell

H Celtic διατήρησε το αήττητο της (65 ματς) και το League Cup, επικρατώντας 2-0 της Motherwell σε έναν σκληρό τελικό. Ο James Forrest άνοιξε το σκορ στο 49’, για να κερδίσει στο 58’ πέναλτι από τον Cedric Kipre ο Scott Sinclair. Σε λάθος θέση σώματος ο Kipre βρήκε τον Sinclair, η επαφή ήταν ελάχιστη, το πέναλτι αυστηρό το εκτέλεσε εύστοχα ο Mousa Dembelle στο 60’ κάνοντας το 2-0 δύο λεπτά αργότερα, η Motherwell είχε μείνει με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Kipre κι ο τελικός τελείωσε ουσιαστικά εκεί. 
Η Motherwell παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που νίκησε 2-0 την Aberdeen το περασμένο Σάββατο, ενώ η Celtic είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο Παρίσι κόντρα στην Paris St-Germain. Οι Scott Sinclair και Stuart Armstrong πήραν τη θέση των Olivier Ntcham και Tom Rogic, ενώ στην αποστολή ύστερα από καιρό βρέθηκε ο Erik Sviatchenko, που είχε να αγωνιστεί από τον Αύγουστο λόγω τραυματισμού.
Συγκινητική στιγμή πριν τη σέντρα με το γιο του Phil O'Donnell, Luc, να φέρνει το League Cup και το όλο το κοινό στο Hampden Park να τιμά τη μνήμη του με χειροκρότημα στο 11’ λεπτό της αναμέτρησης.
Η Motherwell παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που νίκησε 2-0 την Aberdeen το περασμένο Σάββατο, ενώ η Celtic είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο Παρίσι κόντρα στην Paris St-Germain. Οι Scott Sinclair και Stuart Armstrong πήραν τη θέση των Olivier Ntcham και Tom Rogic, ενώ στην αποστολή ύστερα από καιρό βρέθηκε ο Erik Sviatchenko, που είχε να αγωνιστεί από τον Αύγουστο λόγω τραυματισμού.
Το πρώτο μέρος κύλησε ιδανικά για τη Motherwell, που ήθελε να μετατρέψει τον τελικό σε μάχη και το πέτυχε. Ο Stephen Robinson πήρε το ρίσκο να αφήσει τα άκρα ελεύθερα στη Celtic και δικαιώθηκε παρότι εκεί είναι η δύναμη των Bhoys.
H Celtic είχε σουτ των Mikael Lustig και Stuart Armstrong που βρήκαν σε σώματα στο 11’, ενώ στο 18’ ο Armstrong βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά πριν σουτάρει τον έκοψε με ηρωικό τάκλιν ο Carl McHugh. Η πιο ξεκάθαρη ευκαιρία για τη Celtic ήταν στο 30’ όταν ο Mikael Lustig  έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Moussa Dembele δεν είχε δύναμη και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του goalkeeper Trevor Carson
Ο νεαρός Γάλλος είχε δεχτεί ένα πολύ σκληρό φάουλ στο 13’ από τον Cedric Kipre, κάτι που διέφυγε της προσοχής του διαιτητή και δύο λεπτά αργότερα ο εκνευρισμός Dembele πήρε κάρτα για φάουλ στον αρχηγό της Motherwell, Carl McHugh. Οι Steelmen είχαν μια καλή στιγμή στο 25’ με τον Richard Tait να πιάνει μια βολίδα έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ, το κυριότερο όμως ήταν ότι είχαν βγάλει εκτός ρυθμού τη Celtic στο πρώτο μέρος.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά με τη Celtic να βρίσκει δίχτυα στο 49’. Ο Callum McGregor βρήκε τον James Forrest στο ύψος της περιοχής κι αυτός ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γνωνία της εστίας κάνοντας το 1-0 για τη Celtic. Το ματς άνοιξε φυσιολογικά στη συνέχεια, με τον Louis Moult να αγγίζει την ισοφάριση με καρφωτή κεφαλιά, όμως ο keeper της Celtic, Craig Gordon, απέκρουσε εντυπωσιακά στο 53’. Στο 55’ ήταν η σειρά της Celtic με τον Moussa Dembele να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, για να κριθεί ουσιαστικά το ματς στο 58’
Ο Scott Sinclair μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος με το χέρι του Cedric Kipre στην πλάτη του. Ο διαιτητής, Craig Thomson, καταλόγισε πέναλτι κι εξάντλησε την αυστηρότητα του αποβάλλοντας τον αμυντικό της Motherwell
O Μοussa Dembele εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο της εστίας κάνοντας το 2-0 στο 60’, με τη Celtic να φτάνει κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 62’ με τον Stuart Armstrong να πιάνει το σουτ και τον keeper, Trevor Carson, να κάνει μια δύσκολη απόκρουση. Ευκαιριών συνέχεια για τη Celtic με τον Leigh Griffiths να εκτελεί φάουλ στο 75’, το οποίο απέκρουσε ο Trevor Carson, και να στέλνει με σουτ τη μπάλα στο δοκάρι στο 80’. Στο 83’ ο Patrick Roberts ανάγκασε τον Carson να κάνει ακόμα μια δύσκολη απόκρουση, για να κλείσει το ματς με δοκάρι της Motherwell. Ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Louis Moult που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 93’, στην εκπνοή του αγώνα.
Πανηγύρια και αήττητο 65 αγώνων για τη Celtic, με τον Brendan Rodgers να φτάνει τα 4 τρόπαια σε 12 μήνες με τους Bhoys.
Απογοήτευση για τη μαχητική Motherwell που έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για την αποβολή που άλλαξε τις ισορροπίες αλλά και για το πέναλτι.
MOTHERWELL: Carson, Tait, Dunne, Kipré, Hartley, Cadden, Grimshaw (Tanner 51), McHugh, Rose (Frear 70), Bowman (Campbell 64), Moult.
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney, Forrest (Roberts 78), Brown, McGregor (Rogic 89), Armstrong, Sinclair, Dembele (Griffiths 64).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.