3-1 στο Rugby Park oι Dons

H Aberdeen προηγήθηκε 2-0 στο Rugby Park στο 12’ (Kenny McLean στα 54’’ και αυτογκόλ του Stephen O'Donnell στο 12’), για να κερδίσει τελικά με 3-1, αφήνει την Killie χωρίς νίκη εντός έδρας.
O Adam Frizzell πήρε τη θέση του Chris Burke και ο Lee Erwin ξεκίνησε μπροστά αντί του Kris Boyd στις δύο αλλαγές που έκανε ο Steve Clarke στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει το περασμένο Σάββατο. Εκτός αποστολής ο νεοαποκτηθείς Youssouf Mulumbu, μιας κι είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.
Δύο αλλαγές και στην ενδεκάδα της Aberdeen, με τον Graeme Shinnie να επιστρέφει, έχοντας εκτίσει την ποινή του και τον Stevie May να ξεκινά στην επίθεση. Ο βετεράνος αμυντικός Kari Arnason και ο επειθετικός Adam Rooney ήταν αυτή που έχασαν τη θέση τους στην ενδεκάδα.
Ονειρεμένο ξεκίνημα για την Aberdeen που άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό. Συνδυασμός των Graeme Shinnie και Kenny McLean με τον πρώτο να βγάζει την κάθετη πάσα στην περιοχή και τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με συρτό δυνατό σούτ στη γωνία του keeper των γηπεδούχων, Jamie MacDonald. 0-1 στα πρώτα 54’’ της αναμέτρησης και 0-2 με αυτογκόλ στο 12’. Ο centre-back των γηπεδούχων, Kirk Broadfoot, παραχώρησε ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Greg Tansey. Τραγική αμυντική λειτουργία για την Killie, με τη μπάλα να φεύγει από τον Broadfoot για να βρει στο πρόσωπο τον Stephen O'Donnell και να καταλήξει στα δίχτυα.
Αφεντικό σε όλο το πρώτο μέρος οι Dons, δεν απειλήθηκαν καθόλου, δεν σημείωσαν όμως τρίτο γκολ κι η Killie ξαναμπήκε στο ματς. Ο Steve Clark έριξε τους Kris Boyd και Gary Dicker στο ματς με το ξεκίνημα του β’ μέρους, με την επίδραση τους να είναι άμεση. Ο Boyd έχασε μια ευκαιρία πριν ο Jordan Jones σκοράρει στο 66’ στην πρώτη προσπάθεια της Killie εντός εστίας στο ματς. Η Aberdeen φάνηκε ανήσυχη μετά το γκολ που δέχτηκε, όμως ο Stevie May έδωσε τη λύση διαμορφώνοντας στο 74’ το 1-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 88’ ο σκόρερ των γηπεδούχων, Jordan Jones, αποβλήθηκε παίρνοντας δεύτερη κίτρινη μετά από ένα φάουλ στονShay Logan
Η νίκη φέρνει την Aberdeen τρεις βαθμούς πίσω από τη Celtic, που έχει ένα ματς στο χάρι κι αντιμετωπίζει σε λίγο τη Motherwell στο τελικό του League Cup. Oι Dons όμως είναι πια και 4 βαθμούς μπροστά από τη Hibernian που έχει ένα ματς περισσότερο, ενώ η Kilmarnock δεν έχει ακόμα νίκη στην έδρα της κι ισοβαθμεί με την προτελευταία Dundee, ένα μόλις βαθμό μπροστά από την ουραγό Partick Thistle, με τους Jags όμως να έχουν ένα ματς στο χέρι.
KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Greer, Broadfoot, Findlay, McKenzie (Kris Boyd 45), Power, Frizzell (Dicker 45), Taylor, Jones, Erwin (Brophy 63).
ABERDEEN: Lewis, Logan, McKenna, Considine, Shinnie, O'Connor, Tansey, Mackay-Steven (Reynolds 68), McLean, Christie (Rooney 72), May (Maynard).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.