Στα πέναλτι η TNS, 4-3 την Queens

Η πρωταθλήτρια Ουαλίας The New Saints επικράτησε 4-3 στα πέναλτι της Queen of the South (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε για δεύτερη σερί σεζόν στα ημιτελικά του Challenge Cup, με τον goalkeeper και αρχηγό της, Paul Harrison να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Ο keeper της TNS κράτησε την ομάδα του στην κανονική διάρκεια και την παράταση, για να πιάσει στη συνέχεια δύο πέναλτι και να ευστοχήσει σε ένα χαρίζοντας στους Ουαλούς τη μεγάλη πρόκριση.

H Queens έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 18' όταν ο παλιός διεθνής Σκωτσέζος, James McFadden, προσπάθησε να κρεμάσει τον keeper των γηπεδούχων, Paul Harrison, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πήγε στο δοκάρι.
Καλύτερη η TNS όμως στο πρώτο μέρος, είχε μια κεφαλιά του Connell Rawlinson στο 25’ κι ένα σουτ του Greg Draper στο 28’ που απέκρουσε εύκολα ο keeper των Σκωτσέζων, Alan Martin.
Οι New Saints ξεκίνησαν καλά το δεύτερο μέρος αλλά η Queens πήρε την πρωτοβουλία και πίεσε πολύ στο τελευταίο τέταρτο. Στο 70’ ο αμυντικός Shaun Rooney που είχε περάσει μπροστά σε εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή, ενώ λίγο αργότερα έπιασε μια βολίδα στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 87’ ο Harrison απέκρουσε την κεφαλιά του Kyle Jacobs και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με την Queens να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 100’, όταν το σουτ του Stephen Dobbie απέκρουσε ο Paul Harrison. O αρχηγός των Ουαλών σταμάτησε ξανά τον Dobbie στο 111’ και στη συνέχεια τον Jacobs.
Τελευταία ευκαιρία στο 120’ για την Queens με την κεφαλιά του Chris Kane να στέλνει τη μπάλα άουτ και την αναμέτρηση να οδηγείται στα πέναλτι.
Ο Paul Harrison συνέχισε να δείχνει ανίκητος, απέκρουσε το πέναλτι του Derek Lyle, ενώ παρότι διάλεξε λάθος γωνία σε αυτό του Stephen Dobbie είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στη συνέχεια ευστόχησε ο ίδιος

THE NEW SAINTS: Harrison, Spender, Marriott, Rawlinson, Routledge, Brobbell, Draper (Fletcher 72), Mullan, Leak, Holland (Seargeant 107), Edwards (Darlington 116).
QUEEN OF THE SOUTH: Martin, Rooney (Mercer 77), Marshall, Fordyce, Brownlie, Tapping (Lyle 97), Dobbie, Jacobs, McFadden, Murray (Stirling 75), Dykes (Kane 11).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.