69 ματς αήττητη η Celtic, 3-1 τη Hamilton

Η Celtic επικράτησε εύκολα της Hamilton με 3-1 σε ένα ματς που όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, έφτασε τα 69 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα κι είναι 5 βαθμούς μπροστά από Rangers κι Aberdeen έχοντας κι ένα ματς στο χέρι.

Ο τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, έκανε αρκετές αλλαγές κατεβάζοντας μια αρκετά επιθετική σύνθεση. Οι Kristoffer Ajer και Nir Bitton επέστρεψαν στο βασικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας, με τους Kieran Tierney και Mikael Lustig στα άκρα της άμυνας, αφήνοντας στον πάγκο τον Jozo Simunovic.
Ο Stuart Armstrong επέστρεψε στα χαφ, ενώ ο Odsonne Edouard κράτησε τη θέση του στο βασικό σχήμα αφήνοντας στον πάγκο τους Moussa Dembele και Leigh Griffiths.
Ο προπονητής των Accies, Martin Canning, έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει το περασμένο Σάββατο, αφήνοντας στον πάγκο τους Έλληνες αμυντικούς, Γιάννη Σκόνδρα και Γιώργο Σαρρή, τον μέσο Darren Lyon και τον εξτρεμ, David Templeton. Στη θέση τους ξεκίνησαν οι Alex Gogic και Massimo Donati στην άμυνα, ο Grant Gillespie στα χαφ κι ο Rakish Bingham μπροστά.
Η Celtic μπήκε πολύ δυνατά, με τον Nir Bitton να πιάνει στο 4’ μια βολίδα έξω από την περιοχή, που έδιωξε ο goalkeeper, Gary Woods, για να ακολουθήσουν σουτ του Stuart Armstrong στο 5’ και του Olivier Ntcham στο 9’ που έφυγαν άουτ.
Ο Ntcham ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12’ αξιοποιώντας την πάσα του Scott Sinclair και στο 27’ έφταση κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά τον σταμάτησε ο keeper των Accies, Gary Woods.
Ένα λεπτό αργότερα η Hamilton ισοφάρισε με σου του Danny Redmond έξω από την περιοχή που «κρέμασε» τον goalkeeper Craig Gordon δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η Celtic όμως δεν είχε διάθεση για γκέλες και πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά πριν λήξει το πρώτο μέρος. 


Στο 38’ ο Stuart Armstrong έβγαλε τη μπαλιά στον James Forrest που πλάσαρε έξοχα κάνοντας το 2-1 και στο 39’ έγινε το 3-1, με τον James Forrest να γίνεται από σκόρερ δημιουργός πασάροντας στον Scott Sinclair που δεν δυσκολεύθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Celtic συνέχισε τις επιθέσεις στο δεύτερο μέρος, με τον Odsonne Edouard να φτάνει κόντά σε ένα γκολ στο 56’ όμως ο goalkeeper, Gary Woods, ήταν πάλι εκεί που έπρεπε, για να ακολουθήσει ένα άστοχο σουτ του Stuart Armstrong.
Η Hamilton όμως ήταν η ομάδα με τις καλύτερες ευκαιρίες στο β’ μέρος, μεταξύ των οποίων κι ένα δοκάρι με τον Rakish Bingham. Δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο, παρά τις φάσεις και από τις δύο ομάδες το σκορ δεν άλλαξε στο β’ μέρος
Η ομάδα του Brendan Rodgers έφτασε τα 69 ματς χωρίς ήττα, είναι στο +5 από Rangers και Aberdeen, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι, ενώ η Hamilton έκανε δεύτερη σερί ήττα και τη χωρίζουν πια μόνο 3 βαθμοί από την ουραγό Partick Thistle.
CELTIC: Gordon, Ajer, Bitton, Boyata (Simunovic 73), McGregor, Brown, Ntcham, Armstrong, Forrest (Hayes 80), Sinclair, Edouard (Griffiths 68).
HAMILTON ACADEMICAL: Woods, McMann, Tomas, Gillespie (Σκόνδρας 50), Imrie, Docherty, Bingham (Cunningham 84), Redmond (Lyon 79), Gogic, MacKinnon, Donati.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.