Τυχεροί Gers, 2-1 τη Hibernian στο Εδιμβούργο

Με γκολ των Josh Windass στο 42’ και Alfredo Morelos  στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι Rangers γύρισαν το ματς με τη Hibernian που είχε προηγηθεί στο 9’ με τον Lewis Stevenson. Δύο δοκάρια με τον Brandon Barker για τη Hibernian στο β’ μέρος, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του David Bates στο 74’.
Ο τεχνικός των Hibs, Neil Lennon, κατέβασε μια πολύ επιθετική σύνθεση, με τους Anthony Stokes, Oli Shaw και Simon Murray στο βασικό σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο τους Marvin Bartley και Brandon Barker.Στον πάγκο και ο Steven Whittaker με τον Efe Ambrose να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Darren McGregor να παίζει κεντρικός αμυντικός.
Δύο αλλαγές για τους Gers, με τον Graeme Murty να ξεκινά για δεύτερη φορά τον 18χρονο Jamie Barjonas στη θέση του Daniel Candeias και τον Κολομβιανό επιθετικό Alfredo Morelos στη θέση του Carlos Pena.
Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και τους Hibs να ανοίγουν το σκορ στο 9’. Ο Simon Murray με μια εξαιρετική προσπάθεια μπήκε από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα έξω από την περιοχή, για να πιάσει το σουτ ο Lewis Stevenson. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Wes Foderingham αλλάζοντας πορεία στο πόδι του Bruno Alves κι η Hibernian πήρε κεφάλι νωρίς στο ματς. 
Oι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ευκαιρία στο 23’ με κεφαλιά του Alfredo Morelos από κοντά να μη βρίσκει στόχο κι η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 29’ το σουτ του Paul Hanlon απέκρουσε ο keeper των Gers, Wes Foderingham, για να σταματήσει στη συνέχεια τον Martin Boyle σε μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση. Οι Hibs κυριάρχησαν αλλά δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους και το πλήρωσαν στο τέλος του ημιχρόνου, με τους Gers να γυρίζουν το ματς σε πέντε λεπτά.
Στο 42’ η εξαιρετική πάσα του Jason Holt είχε αποδέκτη τον Josh Windass που μπήκε και πλάσαρε στην άλλη γωνία τον Ofir Marciano και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Alfredo Morelos απέφυγε τον Paul Hanlon κι έστειλ τη μπάλα στην κλειστή γωνία που είχε αφήσει αφύλακτη ο Ofir Marciano.
Οι Gers πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα κι η Hibernian ξεκίνησε αποφασισμένη να ισοφαρίσει. Έχασε αρκετές ευκαιρίες στο 49’ με τον Simon Murray να μη βρίσκει τη μπάλα εξ’επαφής για να τη στείλει στα δίχτυα, στο 58’ είχε δοκάρι με τον Brandon Barker και στο 63’ σουτ του Paul Hanlon που έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με αντεπιθέσεις κι ήταν πολύ επικίνδυνοι, με τον Alfredo Morelos να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 57’.
Στο 69’ οι Hibs είχαν ξανά δοκάρι με τον Brandon Barker, αφού όμωε προηγήθηκε εντυπωσιακή απόκρουση του Wes Foderingham για να πάει η μπάλα στο δοκάρι, με τους Hibs να νοιώθουν ότι δεν είναι η βραδιά τους.
Το συνειδητοποίησαν στο 74’ όταν ο David Bates κοντρόλαρε τη μπάλα με το χέρι στην σέντρα του Efe Ambrose, όμως ο διαιτητής Kevin Clancy έδειξε «παίζετε». Οι Gers κατάφεραν έτσι να αντέξουν στην πίεση και έφτασαν τις 4 σερί νίκες με τον Murty να φέρνει αποτελέσματα ως υπηρεσιακός τεχνικός.
Όσο για τον Neil Lennon, αναμένεται, πέρα από τις φάσεις και τα δοκάρια, να σταθεί στο πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του, που άξιζε τουλάχιστον ένα βαθμό.
Οι Rangers κρατούν τη 2η θέση, ισόβαθμοι με την Aberdeen, αφήνοντας τη Hibernian 6 βαθμούς πίσω στην 4η.
HIBERNIAN: Marciano, Ambrose, McGregor, Hanlon, Stevenson, Boyle, McGeouch, McGinn, Stokes, S.Murray (Whittaker 88), Shaw (Barker 51).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Alves, Wilson, John, McCrorie, Holt, Barjonas (Bates 73), Windass, Miller (Candeias 15), Morelos (Herrera 84).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.