Με Boyd την ανατροπή η Killie, 2-1 τους Rangers

Με δύο γκολ του Kris Boyd σε 3 λεπτά (77’ και 80’) η Kilmarnock νίκησε 2-1 τους Rangers που είχαν προηγηθεί με τον Declan John στο 39’.
Μία αλαγή είχε η Kilmarnock στην ενδeκάδα που παρέταξε την προηγούμενη αγωνιστική, με τον πρώην εξτρεμ των Rangers, Chris Burke, να δίνει τη θέση του στον Jordan Jones. Οι Alan Power και Scott Boyd ξεπέρασαν προβλήματα τραυματισμού και ίωσης και διατήρησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων.
Δύο αλλαγές είχαν οι Rangers στην ενδεκάδα που που ξεκίνησε στην ήττα με 3-1 από τη St johnstone το Σάββατο, με τους Lee Hodson και David Bates να ξεκινούν αντί των Bruno Alves (τραυματίας) και Ryan Jack (τιμωρημένος).
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά με την Killie να έχει μια ευκαιρία με τον Eammon Brophy, και τους Gers μία με τον Josh Windass και στις δύο περιπτώσεις η μπά κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά των goalkeepers.
O Youssouf Mulumbu κυριάρχησε στο κέντρο για τους γηπεδούχους που έδειχναν καλύτεροι, όμως οι Rangers ήταν αυτοί που σκόραραν στο 39’.
Δημιουργός ο Josh Windass που γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι για να έρθει ο Declan John και να τη στείλει στα δίχτυα, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το συμβόλαιο του με τους Rangers.
Oι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Declan John να βγάζει τη σέντρα από τοα αριστερά και τον Alfredo Morelos να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Kilmarnock μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει στο β΄μέρος, ο Kris Boyd έφτασε κοντά στο 54’ με μια δυνατή κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper των Gers, Wes Foderingham, ενώ στο 57’ ο Eammon Brophy έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα οι Rangers μπορούσαν να τελειώσουν το ματς, όμως ο Josh Windass έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-2 κι η Killie συνέχισε να πιέζει.
Το γκολ ήρθε στο 77’ , με τον Brophy να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Kris Boyd να σκοράρει από κοντά κόντρα στην πρώην ομάδα του.
Tρία λεπτά αργότερα ο Boyd σκόραρε ξανά δίνοντας προβάδισμα στην Killie.
Ήταν ο Youssouf Mulumbu που έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή για να πετχτεί ο πρώην φόρ των Gers και να αλλάξει την πορεία της μπάλας κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.
Τεράστια ευκαιρία στο 84’ για τους Rangers, με τον Daniel Candeias να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Morelos, φάτσα με την εστία, όμως απομάκρυνε η άμυνα της Kille πριν ο παίκτης των Rangers γίνει αποδέκτης.
Η Kilmarnock πήρε αυτό που άξιζε στο τέλος, εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του Steve Clark και Τρίτη σερί νίκη στην έδρα της. Δεύτερη σερί ήττα για τους Gers και απογόητευση για τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι η Aberdeen πηγαίνει σε λίγο στο Celtic Park και παραμένουν στην 3η θέση.

KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Broadfoot, Boyd, Taylor, Dicker, Power, Mulumbu, Brophy (Findlay 85), Jones (Burke 90+1), Boyd (Erwin 87).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Bates, Wilson, Hodson (Herrera 83), McCrorie, Holt, Windass, Candeias John, Morelos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.