Celtic-Aberdeen (preview)

To μεγάλο ματς της αγωνιστικής, με την πρωτοπόρο Celtic να υποδέχεται τη 2η Aberdeen, που βρίσκεται 5 βαθμούς πιο πίσω. Η Celtic ξεπέρασε τη βαριά ήττα της με 4-0 στο Εδιμβούργο από τη Hearts την Κυριακή, επικρατώντας 2-0 της Partick Thistle την Τετάρτη. Αήττητοι στην έδρα τους οι τριπλούχοι Σκωτίας, μετρούν 44 ματς χωρίς ήττα στο Celtic Park, θα έχουν ξανά στη διάθεση τους τον αμυντικό Jozo Simunovic και τον μέσο Nir Bitton, παραμένουν όμως εκτός μάχης ο μέσος Tom Rogic (πρόβλημα στο γόνατο θα επιστρέψει με το νέο χρόνο) και ο εξτρεμ Patrick Roberts που συνεχίζει την αποθεραπεία του στη Manchester City από την οποία έχει έρθει ως δανεικός. Ο Brendan Rodgers έχει κερδίσει και τις 7 αναμετρήσεις του με την Aberdeen, με συνολικό σκορ 17-3, ενώ η Celtic έχει κερδίσει και τα 8 τελευταία παιχνίδια της κόντρα στην Aberdeen, τελευταία νίκη των Dons ήταν στο Pittodrie τον Φεβρουάριο του 2016.
Η Aberdeen έχει χάσει και στις 7 τελευταίες επισκέψεις της στο Celtic Park, τελευταία της νίκη ήταν τον Φεβρουάριο του 2014 σε αγώνα του κυπέλλου Σκωτίας.
Oι Dons έρχονται από το εντυπωσιακό 4-1 επί της Hibernian, μετρώντας 3 σερί νίκες. Επιστρέφει ο Kari Arnason που απουσίασε από το ματς με τους Hibs λόγω τοκετού της γυναίκας του, θα λείψει όμωε ο πολύτιμος Ryan Christie που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από τη Celtic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.