«Πελάτες» έκαναν οι Gers τους Dos, 2-1 στο Pittodrie

Με γκολ των Danny Wilson στο 14’ και Josh Windass στο 63’, οι Rangers νίκησαν 2-1 στο Pittodrie την Aberdeen και της πήραν τη 2η θέση. Οι Dons μείωσαν με γκολ από εκτέλεση φάουλ του 19χρονου Frank Ross στο 65, δεν κατάφεραν όμως κάτι παραπάνω απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες από το 56’, μετά την αποβολή του Ryan Jack.
H Aberdeen είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που έχασε 3-0 στο Ibrox την Τετάρτη, οι δύο αναγκαστικές με τον -δανεικό από τη Celtic- Ryan Christie τιμωρημένο (αφού αποβλήθηκε στο ματς της Τετάρτης) και τον Greg Tansey τραυματία. Ο Kari Arnason ήταν ο τρίτος που έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα, με τους Greg Stewart, Adam Rooney και Scott Wright να ξεκινούν σε μια επιθετική σύνθεση από τον Derk McInnes.
Oι Rangers είχαν μία αλλαγή στο σχήμα που ξεκίνησε την Τετάρτη, με τον Πορτογάλο αμυντικό Bruno Alves, να έχει τραυματισθεί και τον 21χρονο David Bates, να ξεκινά στη θέση του, με τον Ross McCrorie να διατηρείται στα χαφ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 14’, όταν ο Declan John εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στην περιοχή κι ο αμυντικός, Danny Wilson, με μια απίστευτη κεφαλιά από τα 16’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Joe Lewis.
Η Aberdeen είχε μια σπασμωδική αντίδραση, δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα της και απραλίγο να δεχτεί ένα δεύτερο γκολ στο 32’ όμως το σουτ του Josh Windass, απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper των γηπεδούχων, Joe Lewis.
Στο 44’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Dons στο πρώτο μέρος, με τον Greg Stewart να εκτελεί φάουλ και τον Anthony Considine να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.
Βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο η Aberdeen, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 56’, όταν ο πρώην παίκτης της, Ryan Jack, πήρε απευθείας κόκκινη σε μια προβολή στον αστράγαλο του Stevie May. Ο Jack είχε βρει μπάλα, ήταν έξαλλος με την αποβολή, ο διαιτητής διέκρινε πρόθεση.
Παρότι βρέθηκαν με 10 παίκτες οι Dons έκαναν το 0-2 στο 63’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση, με τον James Tavernier να δίνει στον Daniel Candeias κι αυτός να βγάζει τη σέντρα για να έρθει πίσω από την άμυνα ο Josh Windass και με απευθείας πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των Dons, με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του 19χρονου δεξιού μπακ Frank Ross, που πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος για να καταλήξει στα δίχτυα, παρότι τη βρήκε, σε μια απεγνωσμένη εκτίναξη ο keeper των Gers, Wes Foderingham.
1-2 στο 65’ κι η Aberdeen είχε πια και ψυχολογία εκτός από αριθμητικό πλεονέκτημα. Είχε και μια ευκαιρία στο 77’ με το σουτ του Nicky Maynard, που άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αγκαλιά του Wes Foderingham, είχε πίεση και απανωτά κόρνερ στο τέλος, αλλά δεν είχε άλλο γκολ.
Οι Rangers νίκησαν τους Dons για δεύτερη φορά μέσα σε 5 μέρες και τους έπιασαν στη βαθμολογία, έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων και τη 2η θέση πιά, με τις δύο ομάδες να έχουν τους ίδιους βαθμούς.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine (Harvie 81), O'Connor, McLean, Stewart, Rooney, Wright (Ross 52), McKenna, May (Maynard 62).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Wilson (Cardoso 45), Bates, John, McCrorie, Holt, Jack, Pena (Candeias 58), Windass (Herrera 90+3), Miller.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.