Εύκολα οι Dons, 4-2 τη Dundee Utd

Με δύο γκολ του Gary Mackay-Steven η Aberdeen εξέθεση την τραγική άμυνα της Dundee United και πήρε μια εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά του κυπελλου επικρατώντας με 4-1.
O τεχνικός της Aberdeen, Derek McInnes, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 3-0 επί της Hamilton το περασμένο Σάββατο, ενώ ο προπονητής της Dundee United, Csaba Laszlo, έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει στην ήττα με 0-3 από τη Morton. Οι Grant Gillespie (ντεμπούτο), Matty Smith και Craig Slater ξεκίνησαν, αφήνοντας στον πάγκο τους Scott McDonald και Thomas Mikkelsen, με τον πρώην αμυντικό της Aberdeen, Paul Quinn να μένει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.
Η Aberdeen κυριάρχησε από την αρχή και στο 9’ ο keeper της Dundee United, Harry Lewis, χρειάστηκε να κάνει μια διπλή απόκρουση σταματώντας τον Adam Rooney.
Δέκα λεπτά αργότερα οι Dons άνοιξαν το σκορ όταν η κεφαλιά του Gary Mackay-Steven έστειλε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι για να την προωθήσει στα δίχτυα ο Adam Rooney. Το 2-0 έγινε στο 26’ με τη μπαλιά του Niall McGinn να εκθέτει την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Gary Mackay-Steven να σκοράρει με άψογο πλασέ.
Στο 33’ η Dundee United μείωσε με τον Sam Stanton σε μια γρήγορη αντεπίθεση, αλλά δέχτηκε το 3-1 στο αμέσως επόμενο λεπτό με δυνατή κεφαλιά του Kenny McLean, μετά από σέντρα του Christie.
Στο 55’ ο Gary Mackay-Steven πλάσαρε από τα δεξιά τον keeper, Harry Lewis, που απόκρουσε για αν δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. 4-1 για τους Dons, με τη Dundee United να μειώνει στο 70’ με έξοχο φαλτσαριστό σουτ του Paul McCullan σε ένα ματς που οι άμυνες απουσίασαζαν.
Στο 84’ το σουτ του Ryan Christie έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, το 4-1 έμεινε μέχρι το τέλος, οι Dons είναι στα προημιτελικά, με τη μιζέρια της Dundee United να συνεχίζεται.

ABERDEEN: Woodman, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, McLean, Rooney (Maynard 90), Mackay-Steven (Ball 82), McGinn, McKenna, Christie.
DUNDEE UNITED: Lewis, Murdoch, Durnan, Smith (Mikkelsen 76), Slater (McMullan 45), Lyng (McDonald 71), Gillespie, King, Stanton, Flood, Robson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.