Στα προημιτελικά κι οι Gers, 6-1 την Ayr

Παρά το αρχικό ξάφνιασμα με το γκολ της Ayr Utd στο 10’, από λάθος του keeper, Wes Foderingham, oι Rangers επικράτησαν 6-1 των Honest Men της League One και πέρασαν με άνεση στα προημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Το Somerset Park είχε καθαριστεί από το χιόνι και το ματς έγινε κανονικά, το β’ μέρος όμως άργησε να ξεκινήσει μιας και το χιόνι άρχισε πάλι να πέφτει κι έπρεπε το γήπεδο να καθαριστεί για ακόμα μια φορά.
Ο τεχνικός των Rangers, Graeme Murty, είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει στο ματς με την Partick Thistle με τον μέσο Greg Docherty, που ήρθε τον Γενάρη από τη Hamilton Academical, και τον επιθετικό Alfredo Morelos να παίρνουν τις θέσεις των Jason Holt και winger Daniel Candeias.
Η Ayr, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο προηγούμενο παιχνίδι της. Στο βασικό σχήμα οι Andy Geggen Jamie Adams και Craig Moore, πήραν τις θέσεις των David Ferguson, Mark Kerr και Steven Bell με τον τελευταίο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής έχοντας παίξει στο κύπελλο με τη Stranraer.
Οι Rangers μπήκαν δυνατά όπως αναμενόταν κι έκαναν τις πρώτες επιθέσεις, βρέθηκαν όμως απροσδόκητα πίσω στο σκορ στο 10’.
O τερματοφύλακας Wes Foderingham, δεν έκανε καλό κοντρόλ σε μια πάσα ρουτίνας του David Bates, έχασε τον έλεγχο κι ο Alan Forrest πετάχτηκε με προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Ο Wes Foderingham φάνηκε να επηρεάστηκε μιας και έχασε μια φάση στο 23’, δε βρήκε τη μπάλα με γροθιά, όμως ο Declan McDaid της Ayr έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ στη συνέχεια.
Οι Gers αντέδρασαν, είχαν μια καρφωτή κεφαλιά του Windass που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 25’ και στο 28’ ο Alfredo Morelos έστειλε, σχεδόν εξ’επαφής τη μπάλα άουτ σε κενή εστία μετά από πάσα του Greg Docherty.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός εξιλεώθηκε φέρνοντας το ματς στα ίσα. Το σουτ του Sean Goss έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι όμως ο Morelos κινήθηκε πρώτος και την έστειλε στα δίχτυα στο 30’, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς.
Παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που ακολούθησαν για τους Gers το ημίχρονο εληξε 1-1.
Η αντίσταση των Honest Men κράτησε μέχρι το 65’, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν τρία γκολ σε 7 λεπτά. Ο Jason Cummings έκανε το 1-2 σε εκείνο το λεπτό με ένα έξυπνο τελείωμα, για να γίνει το 1-3 στο 68’. Το σουτ του Declan John απέκρουσε με το πόδι ο goalkeeper, Jack Ruddy, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ ο Josh Windass, για να γίνει το 1-4 στο 74’ σε μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε ο Alfredo Morelos πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Δεύτερο προσωπικό γκολ και για τον Josh Windass που εκανε με κεφαλιά το 1-5 για τους Rangers, που πέτυχαν κι ένα έκτο γκολ στο 89’ με τον Jamie Murphy, με το χιόνι να πέφτει πυκνό στο Sommerset Park.

AYR UNITED: Ruddy, Geggan (Faulds 83), Rose, Reid, Boyle, McDaid, Moffat, Adams, Forrest (McGuffie 75), Moore (Ferguson 70), Shankland.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Martin, Bates, John, Murphy, Docherty, Goss, Windass (Halliday 84), Cummings (Herrera 76), Morelos (Miller 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.