Πρόκριση με hat-trick Forrest για Celtic, 3-2 τους Jags

Με τρία γκολ του ενυπωσιακού James Forrest (που θα μπορούσε να κάνει στο πρώτο τέταρτο το hat-trick του), η Celtic νίκησε ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το 3-2 την Partick Thistle και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Brendan Rodgers, έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στην ήττα με 1-0 από την Kilmarnock, πριν μια βδομάδα, με τον Jozo Simunovic (που ευθύνεται για το γκολ των Jags) να παίρνει τη θέση του τραυματία, Dedryck Boyata στο κέντρο της άμυνας και τον Mikael Lustig τη θέση του Jack Hendry σε δεξί άκρο της άμυνας. Στα άκρα ο Scott Sinclair πήρε τη θέση του Eboue Kouassi.
Τέσσερις αλλαγές για την Partick Thistle του Alan Archibald, που έχασε μεσοβδόμαδα από τους Rangers, με τον αμυντικό Callum Booth, τον επιθετικό Kris Doolan (που γιόρτασε με γκολ την 350η εμφάνιση του με τους Jags) και τους μέσους Chris Erskine και Adam Barton να ξεκινούν αντί των James Penrice, Conor Sammon, Abdul Osman και Miles Storey.
Πριν τη σέντρα υπήρξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Liam Miller που έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 36 ετών κι οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια.
Η Celtic προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό (ένα λεπτό και 15 δεύτερα για την ακρίβεια), όταν ο Moussa Dembele πήρε την πάσα του Scott Brown  γύρισε στην περιοχή κι έπιασε το σουτ. 
Η μπάλα κόντραρε στον Danny Devine, κι ο James Forrest πετάχτηκε πρώτος για να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο 10’ ο James Forrest με ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Tomas Cerny κάνοντας το 2-0 κι άγγιξε το hat-trick πέντε λεπτά αργότερα, όμως αυτή τη φορά ο keeper των Jags κατάφερε να αποκρούσει.
Η Partick μπήκε στο ματς από το πουθενά, όταν ο Jozo Simunovic, χωρίς καμία πίεση, πήγε να γυρίσει τη μπάλα στον goalkeeper του, Dorus de Vries, κάνοντας μια εξαιρετική πάσα στον Kris Doolan που με μια λόμπα πέτυχε στο 20’ το όγδοο φετινό του γκολ, γιορτάζοντας ιδανικά τα 350 ματς με τη φανέλα των Jags. 112 ματς με τη φανέλα της Partick Thistle o Doolan με το ημίχρονο να λήγει 2-1.
Στο 54’ η Celtic έκανε το 3-1, με έναν άψογο συνδυασμό των Kieran Tierney και Charly Musonda που βρήκαν τον Scott Sinclair στην περιοχή κι ο Άγγλος γύρισε στον James Forrest, που κράτησε τη μπάλα αποφεύγοντας δύο αμυντικούς και την έστειλε στα δίχτυα ολοκληρώνοντας το hat-trick του. Η Celtic είχε τον έλεγχο κι έψαχνε για ακόμα περισσότερα γκολ, όμως ο Moussa Dembele έστειλε τη μπάλα άουτ στο 72’, ενώ ο Sinclair είχε ένα σουτ στην αγκαλιά του keeper, Cerny. To γκολ όμως ήρθε από την Thistle στο 84’ με τον Conor Sammon να μειώνει σε 3-2 στο 84’κάνοντας δραματικά τα τελευταία λεπτά.
Το 3-2 δεν άλλαξε, η Celtic επικεντρώνεται τώρα στο ματς της Πέμπτης με τη Zenit για το Europa League, υπάρχει όμως προβληματικός για την αμυντική επιπολαιότητα. Οι Jags έφυγαν με το κεφάλι ψηλά από το κύπελλο, η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία παραμένει ο μεγάλος τους στόχος.
CELTIC: De Vries, Lustig, Simunovic, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest (Kouassi 87), Musonda (McGregor 65), Sinclar (Edouard 79), Dembele.
PARTICK THISTLE: Cerny, Booth, Cargill, Spittal, Doolan (Sammon 60), Erskine, Barton (Osman, 57), Devine, McGinn, Edwards, Woods (McCarthy 79).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.