Ήττα για τη Σκωτία, 0-1 από την Κόστα Ρίκα

Με το αριστερό ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του Alex McLeish στον πάγκο της Σκωτίας, που γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Κόστα Ρίκα στο Hampden Park.
O Marco Urena πέτυχε στο 14’ το γκολ των φιλοξενούμενων που είχαν και δοκάρι στο 48’ με τον Bryan Ruiz, απέναντι σε μια Σκωτία που βελτιώθηκε στο β’ μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο.
Ο Scott McTominay, ο μέσος της Manchester United που προτίμησε τελικά τη Σκωτία από την Αγγλία, ήταν ένας από τους 4 παίκτες της ενδεκάδας που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη Σκωτία. Ο μέσος της Fulham Kevin McDonald, o επιθετικός Oli McBurnie (δανεικός από τη Swansea στη Barnsley) και ο αμυντικός της Aberdeen, Scott McKenna, ήταν οι άλλοι τρεις. Για τον Scott McTominay ήταν στις κερκίδες του Hampden Park και ο τεχνικός της Manchester United, Jose Mourinho, που είδε τους Κοσταρικανούς να ξεκινούν εντυπωσιακά και να παίρνουν το προβάδισμα στο 14’. Με μια εξαιρετική κίνηση ο Oviedo έβγαλε τη σέντρα κι ο Marco Urena έπιασε το χαμηλό πλασέ νικώντας τον Allan McGregor για να τελειώσει ιδανικά τη φάση. Οι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι είχαν ένα σουτ του Oli McBurnie στο 28’ που εξουδετέρωσε ο goalkeeper της Ρεάλ Μαδρίτης, Keylor Navas. Ο Andrew Robertson έβγαλε μερικές επικίνδυνες σέντρες και σίγουρα ο αριστερός μπακ της Liverpool ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Σκωτίας στο πρώτο ημίχρονο που βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.
Η Σκωτία φάνηκε να ξεκινά καλά στην επανάληψη, όμως ήταν η Κόστα Ρίκα που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Bryan Ruiz ξέφυγε από τον Andrew Robertson κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Η είσοδος του Callum McGregor βελτίωσε το κέντρο και στο 65’ ο μέσος της Celtic έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Matt Ritchie, που βρέθηκε απέναντι στον Kaylor Navas, όμως ο goalkeeper της Ρεάλ κατάφερε να αποκρούσει με τη μπάλα να παίρνει ύψος και να καταλήψει πίσω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων που είχαν στη συνέχεια καλές στιγμές με τον Matt Ritchie στο 77’ και στο 82’ και μια κεφαλιά του Andrew Robertson στο 86’ που έφυγε άουτ, αν κι ήταν περισσότερο η πρόθεση των Κοσταρικανών να δώσουν χώρο, παρά η απόδοση των Σκωτσέζων που δημιούργησε τις φάσεις.
Απογοητευτικό το τελικό αποτέλεσμα, ο Alex McLeish είχε χάσει ως παίκτης το 1990 από την Κόστα Ρίκα με 1-0, έχασε κι ως προπονητής, μόνο που το 1990 η Σκωτία ήταν στα τελικά του Μουντιάλ.
Δύσκολα μπορεί να κρίνει κανείς ένα τέτοιο φιλικό, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της Σκωτίας και πολύ περισσότερες απουσίες, είναι γεγονός όμως ότι κάθε άλλο παρά ενθουσίασε το νέο ξεκίνημα, με τις αποδοκιμασίες που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης να το υπογραμμίζουν.

ΣΚΩΤΙΑ: Allan McGregor, Paterson, Robertson, Hanley, Mulgrew (McGinn 82), McKenna, McTominay (Armstrong 58), McDonald, Cairney (Callum McGregor 58), Ritchie (Murphy 87), McBurnie (Phillips 77).
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Navas, Gamboa (Smith 75), Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo (Calvo 78), Colindres (Wallace 64), Borges, Guzman (Tejeda 56), Bryan Ruiz, Urena (Ruiz 69)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.