Σκωτία-Κόστα Ρίκα (preview)

Πρώτο φιλικό μετά την επιστροφή του Alex McLeish, σε μια νέα εποχή για την εθνική Σκωτίας, που προετοιμάζεται πια για το Nations League που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.
Δεύτερη θητεία για τον Alex McLeish, μετά το 2007, ξεκινά με το αποψινό φιλικό με την Κόστα Ρίκα και συνεχίζεται την Τρίτη με ένα ακόμα φιλικό στην Ουγγαρία.
Πολλά νέα πρόσωπα στην εθνική, έξι έχουν κληθεί για πρώτη φορά, 9 παίκτες δεν έχουν φορέσει ακόμα τη φανέλα της εθνικής, ενώ 14 από τους 27 που κλήθηκαν αρχικά είναι 25 ετών ή νεότεροι.
Αρχηγός στο αποψινό ματς θα είναι ο Charlie Mulgrew της Blackburn Rovers που θα φτάσει τις 33 συμμετοχές με την εθνική. Ο μέσος της Manchester United, Scott McTominay, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, στην πρώτη του κλήση στην εθνική, ενώ για πρώτη φορά έχουν κληθεί ο επιθετικός της Swansea, Oli McBurnie, ο ακραίος μπακ της Wolves, Barry Douglas, ο goalkeeper της Hearts, Jon McLaughlin, ο αμυντικός της Aberdeen, Scott McKenna και ο αμυντικός της Celtic, Jack Hendry.
Ο μέσος της Fulham, Kevin McDonald, ο -δανεικός από τη Brighton στους Rangers- Jamie Murphy και ο goalkeeper Jordan Archer έχουν κληθεί στο παρελθόν αλλά δεν έχουν ακόμα παίξει στην εθνική. Από τις αρχικές κλήσεις αποχώρησαν λόγω τραυματισμού ο αριστερός μπακ της Celtic, Kieran Tierney, o αμυντικός των Rangers, Russell Martin και ο μέσος της Hibernian, Dylan McGeouch.
Κόστα Ρίκα και Σκωτία έχουν αναμετρηθεί μία φορά στο παρελθόν, στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, όταν η Κόστα Ρίκα επικράτησε 1-0 της Σκωτίας στο εναρκτήριο ματς του ομίλου, στην πρώτη της μάλιστα συμμετοχή σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

H αποστολή της εθνικής Σκωτίας για τα ματς με Κόστα Ρίκα και Ουγγαρία

Goalkeepers: Jordan Archer (Millwall), Allan McGregor (Hull City) Jon McLaughlin (Hearts).
Αμυντικοί: Barry Douglas (Wolves), Grant Hanley (Norwich City), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Callum Paterson (Cardiff City), Andrew Robertson (Liverpool), Jack Hendry(Celtic).

Μέσοι: Stuart Armstrong (Celtic), James Forrest (Celtic), Tom Cairney (Fulham), Ryan Fraser (Bournemouth), Kevin McDonald (Fulham), Kenny McLean (Aberdeen), John McGinn (Hibernian), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), Jamie Murphy (Brighton, δανεικός στους Rangers), Matt Ritchie (Newcastle United), Ryan Christie (Celtic, δανεικός στην Aberdeen).

Επιθετικοί: Oli McBurnie (Swansea City, δανεικός στη Barnsley), Jason Cummings (Nottingham Forest,δανεικός στους Rangers), Matt Phillips (West Bromwich Albion).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.