2-0 οι Hibs, στο + 12 από τη Hearts


Mε γκολ των Scott Allan στο 59’ και Jamie MacLaren στο 80’ η Hibernian επικράτησε 2-0 στο ντέρμπι του Εδιμβούργου, αφήνοντας 12 βαθμούς πίσω της τη Hearts.

Mία αλλαγή είχε στην ομάδα που ξεκίνησε στο ματς με την Kilmarnock o Neil Lennon, με τον Paul Hanlon να παίρνει τη θέση του Ryan Porteous, ενώ ο Craig Levein έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει στο προηγούμενο ματς, με τους Lewis Moore και Michael Smith να ξεκινούν αντί των Aaron Hughes και Ross Callachan.
Σκληρό και κλειστό, όπως αναμενόταν το ντέρμπι, με ελάχιστες φάσεις το πρώτο μέρος. Πίεση από τη Hibernian που είχε ένα σουτ του John McGinn στο 24’ να φεύγει ελάχιστα άουτ κι άλλο ένα του Martin Boyle στο 28’ που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του goalkeeper της Hearts, Jon McLaughlin. Η Hearts έδειχνε να ψάχνει την κόντρα, ζήτησε -χωρίς να έχει δίκιο- ένα πέναλτι στο 11’ όταν σε σουτ του Michael Smith η μπάλα βρήκε πάνω στον Darren McGregor.
Το δεύτερο ημίχρονο φαίνεται να κυλά στο ίδιο σκληρό ρυθμό, με τη Hibernian να έχει το πάνω χέρι και τη Hearts να ψάχνει την κόντρα. Τα δεδομένα άλλαξαν στο 59’ με τους Hibs να ανοίγουν το σκορ. Σε μια από τις επιθέσεις τους από τα αριστερά ο Paul Hanlon γύρισε τη μπάλα στον Scott Allan, που από το ύψος της περιοχής έπιασε το συρτό δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία. Πρώτο γκολ για τον Allan μετά την επιστροφή του στη Hibernian, με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 66’, όμως η βολίδα του Jamie Maclaren έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τον goalkeeper, Jon McLaughlin, να την έχει βρει όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία.
To 2-0 ήρθε στο 80’ με ένα παλικαρίσιο γκολ του Jamie MacLaren. O Aυστραλός πήρε τη μπάλα στην περιοχή έμεινε όρθιος από τα μαρκαρίσματα τριών αμυντικών και κατάφερε να βρει χώρο για να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Άξια και σημαντική νίκη για τους Hibs, που πήραν γόητρο και βαθμούς.

H Ηibernian πλησίασε στον ένα βαθμό την 4η Aberdeen που παίζει αύριο στη Γλασκώβη με την προτελευταία Partick Thistle.
Πλήγμα στο γόητρο της Hearts που νικήθηκε καθαρά στο ντέρμπι, μένοντας στην 6η θέση, 12 βαθμούς πίσω από τη μεγάλη της αντίπαλο, με τη διαφορά των δύο ομάδων παραπάνω από εμφανή στον βαθμολογικό πίνακα. Το πανό που έγραφε «natural order» από τους οπαδούς των Hibs, ειρωνεύοταν τον τεχνικό της Hearts για τις δηλώσεις του όταν είχε αποκλείσει τους Hibs, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι φάνηκε απόψε ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη.

HIBERNIAN: Marciano, Ambrose, McGregor, Hanlon, Stevenson, Boyle, Allan (Bartley 74), McGeouch (Swanson 90+4), McGinn, Kamberi, Maclaren (Whittaker 88).
HEARTS: McLaughlin, Godinho, Souttar, Berra, Smith (Henderson 83), Randall, Moore (Amankwaa 62), Adao, Cochrane (McDonald 15), Naismith, Lafferty.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.