5η η ασταμάτητη Killie, 2-0 τους Saints

Mέ γκολ των Kris Boyd στο 29’ (με πέναλτι) και Lee Eriwn στο 58’, η Kilmarnock νίκησε 2-0 τη St Johnstone (που έπαιζε με 10 παίκτες από το 42’ μετά την αποβολή του Jason Kerr) κι ανέβηκε στην 5η θέση.
Ο Steve Clarke έκανε μόλις δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβασε στο 1-1 στο Pittodrie από την Aberdeen το Σάββατο στα προημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας, με τους Lee Erwin και Aaron Tshibola να ξεκινούν αντί των Rory McKenzie και Eamonn Brophy.
Τρεις αλλαγές για τη St Johnstone από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τους Scott Tanser, Chris Millar και David Wotherspoon να παίρνουν τις θέσεις των Steven Anderson, Matthew Willock και Liam Craig.
Η Kilmarnock έχασε μια ευκαιρία στο πρώτο κιόλας λεπτό, όταν ο Lee Erwin γύρισε τη μπάλα στον Kris Boyd στο πίσω δοκάρι, αλλά ο βετεράνος επιθετικός δεν κατάφερε να τη βρεί.
Οι Saints πάντως ήταν αρκετά καλά στη συνέχεια σε ένα ματς ισορροπημένο μέχρι το 29’. Τότε ο Jordan Jones βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Aaron Comrie κι οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε μια φάση που φάνηκε να υπάρχει επαφή. Ο Kris Boyd το εκτέλεσε εντυπωσιακά φτάνοντας τα 12 γκολ σε 14, 18 συνολικά στη σεζόν, πιάνοντας στην κορυφή των σκόρερς τον Scott Sinclair της Celtic.
Στο 42’ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους «άγιους» όταν ο Chris Millar δεν έδιωξε τη μπάλα όπως έπρεπε, δίνοντας την ουσιαστικά στον Jordan Jones
Ο εξτρεμ της Killie βγήκε μπροστά, πέρασε και τον Jason Kerr, που φάνηκε να τον ανατρέπει. Τελευταίος παίκτης ο Kerr, αποβλήθηκε κι η Saints έμειναν με 10 παίκτες.
Οι γηπεδούχοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα στο 45’, όταν το σουτ του Lee Erwin την έστειλε αρχικά στο δοκάρι για να πιάσει τη βολίδα ο Aaron Tshibola στο ύψος της περιοχής, όμως το γκολ δε μέτρησε. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία θεωρώντας ότι ο Kris Boyd, εμπόδισε τη θέση του keeper, Alan Mannus.
To 2-0 έγινε στο 58’ για την Kilmarnock, με εντυπωσιακό αριστερό σουτ του Lee Eriwn κι έμελλε να είναι το τελικό σκορ.
Η Killie ανέβηκε στην 5η θέση, ένα βαθμό μπροστά από τη Hearts, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι, ενώ η κακή σεζόν συνεχίστηκε για τους Saints, που μετρούν μόλις μια νίκη σε 10 ματς πρωταθλήματος.

KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Broadfoot, Findlay, Taylor (Simpson 84) Power, Dicker, Tshibola, Erwin, Jones (Frizzell 79), K.Boyd (Brophy 68)
St Johnstone: Mannus, Comrie, Shaughnessy, Kerr, Tanser; Wotherspoon, Davidson, Millar (McClean 67), Alston, Williams (Johnstone 45), Kane (Gordon 44).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.