Στα πέναλτι η Aberdeen, 3-2 την Kilmarnock


Mετά την κανονική διάρκεια (0-0) οι συγκινήσεις στο Rugby Park, αφού η παράταση έληξε 1-1, και η Aberdeen επικράτησε 3-2 στα πέναλτι της Kilmarnock, για να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Motherwell. Ήρωας ο -δανεικός από τη Newcastle- Freddie Woodman, που πέρυσι ήταν δανεικός στην Kilmarnock, και απέκρουσε τρία πέναλτι των πρώην συμπαικτών του στέλνοντας τους Dons στα ημιτελικά.


Tρεις αλλαγές είχε η Kilmarnock στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 3-2 επί της Roos County το Σάββατο, με τον Stevie Clarke να επαναφέρει τον εξτρεμ Jordan Jones που ανάρρωσε, τον μέσο Youssouf Mulumbu που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τον playmaker, Alan Power. Οι Greg Kiltie, Aaron Tshibola και Lee Erwin ήταν αυτοί που έχασαν τη θέση τους στο βασικό σχήμα.
Δύο αλλαγές έκανε ο Derek McInnes στην ομάδα της Aberdeen που ξεκίνησε στο 0-0 με την  Partick Thistle, με τον εξτρεμ, Gary Mackay-Steven, να παίρνει τη θέση του αμυντικού Dominic Ball, και τον Adam Rooney να παίρνει τη θέση του Stevie May στην επίθεση, σε ένα σαφώς πιο επιθετικό σχήμα για τους Dons.
Πάνω από 8.000 θεατές στο Rugby, διπλάσιος αριθμός από τον συνηθισμένο στο γήπεδο της Killie, είδαν ένα νευρικό ματς με λίγες φάσεις, ο Kenny McLean είχε ένα σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ για την Aberdeen στο πρώτο μέρος, χρειάστηκε να περάσει πάνω από μια ώρα για να γίνει το πρώτο σουτ στην εστία από την Kilmarnock, το έκανε ο Jordan Jones και ο Freddie Woodman το εξουδετέρωσε εύκολα, ενώ στο 77’ έδιωξε κι ένα σουτ του Stephen O'Donnell έξω από την περιοχή.
Οι Dons έχασαν μια ευκαιρία με τον Ryan Christie λίγο πριν το τέλος, το ματς πήγε αναπόφευκτα στην παράταση, όπου τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Η Aberdeen ήταν αυτή που πίεσε με το ξεκίνημα του έξτρα χρόνου, όμως η Kilmarnock ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με τον Stephen O'Donnell να πετάγεται από το πουθενά στο 96’ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Dons κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν κέρδισε πέναλτι σε αντροπή του Stevie May από τον Kirk Broadfoot. Το εκτέλεσε εύστοχα στο 103’ ο Kenny McLean ο οποίος πήρε τα πάνω του κι είχε στη συνέχεια δοκάρι με μια βολίδα από τα 23 μέτρα.
Η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι με τον Freddie Woodman να αναδεικύνεται σε ήρωα αποκρούωντας τα πέναλτι των Eamonn Brophy, Greg Taylor και Greg Kiltie, ενώ χαμένο πέναλτι είχε και η Aberdeen όταν ο Niall McGinn έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Aberdeen πήρε τελικά την πρόκριση φτάνοντας τα 19 ματς χωρίς ήττα από την Kilmarnock, ενώ δεν έχει χάσει στις 11 τελευταίες επισκέψεις της στο Rugby Park.
KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Broadfoot, Findlay, Taylor, Dicker, Power (Tshibola 105), McKenzie (Brophy 70), Mulumbu (Kiltie 118), Jones, Kris Boyd (Erwin 90).
ABERDEEN: Woodman, Logan, O'Connor, McKenna, Considine, McLean, Shinnie, McGinn, Christie (Nwakali 88), Mackay-Steven (May 65), Rooney (Stewart 77).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.