Επαναληπτικός για Dons και Killie, 1-1 στο Pittodrie


Αberdeen και Kilmarnock έμειναν στο 1-1 στον προημιτελικό κυπέλλου στο Pittdrie και θα λύσουν τις διαφορές τους σε επαναληπτικό στο Rugby Park.
O αρχηγός της Aberdeen, Graeme Shinnie, επέστρεψε στο βασικό σχήμα παίρνοντας τη θέση του τιμωρημένου Andrew Considine. Ήταν μία από τις τρεις αλλαγές των Dons στην ενδεκάδα, με τους Ryan Christie και Adam Rooney να παίρνουν τις θέσεις των Chidi Nwakali και Gary Mackay-Steen.
Τρεις αλλαγές είχε και η Kilmarnock από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τους Gordon Greer και Youssouf Mulumbu να είναι τραυματίες και εκτός αποστολής και τον Aaron Tshibola στον πάγκο. Οι Stuart Findlay, Gary Dicker και Kris Boyd πήραν τις θέσεις τους στο βασικό σχήμα.
Oι Dons προηγήθηκαν στο 9’ με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο, όταν ο Ryan Christie βρήκε τον Graeme Shinnie κι ο αρχηγός των Dons, από θέση αριστερού μπακ, έπιασε μια σέντρα σουτ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον keeper της Killie, Jamie MacDonald να φέρει ευθύνη. Ο MacDonald εξουδετέρωσε στο 18’ ένα μακρινό σουτ του Kenny McLean, με την Killie να αντιδρά στο 21’ ζητώντας, χωρίς τύχη, πέναλτι σε μαρκάρισμα του Eamon Brophy στην περιοχή από τον Ryan Christie.
Oι Dons ήταν καλύτεροι στο πρώτο μερος, δεν βρήκαν όμως ξανά δίχτυα κι η Kilmarnock απείλησε στο 44’ με κεφαλιά του Kirk Broadfoot που απέκρουσε ο -μέχρι τότε θεατής- keeper της Aberdeen, Freddie Woodman.
Oι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος, η Killie είχε ένα σουτ του Brophy στο 48’ κι η Aberdeen μια κεφαλιά του Kari Arnason που απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper, Jamie MacDonald στο 55’. Πέναλτι για την Killie στο 66’ με τον Jordan Jones να βρίσκεται στο έδαφος σε διεκδίκηση με τους Shay Logan και Kari Arnason.
Ο Kris Boyd το εκτέλεσε δυνατά δύο λεπτά αργότερα και πανηγύρισε έξαλλα την ισοφάριση, πετυχαίνοντας το 17ο φετινό του γκολ.
Οι δύο αντίπαλοι κυνήγησαν το γκολ της νίκης, η Aberdeen είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, το σκορ δεν άλλαξε και οι αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους σε 10 μέρες σε επανληπτικό στο Rugby Park.
ABERDEEN: Woodman, Logan, Arnason, McKenna, Shinnie, O'Connor, McLean, McGinn, Christie (Nwakali 87), Rooney, May (Mackay-Steven 79).KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Broadfoot, Findlay, Taylor, McKenzie (Burke 64), Power, Dicker, Jones, Brophy (Erwin 56), K.Boyd (Kiltie 83).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.