M ε Dembele στους «4» η Celtic, 3-0 τη Morton


Χάρη σε δύο γκολ του Moussa Dembele στο 63’ και το 71’ (με πέναλτι) κι ένα του Odsonne Edouard στο 90’, η Celtic νίκησε 3-0 τη Greenock Morton και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλουΣκωτίας.

Nτεμπούτο για τον Marvin Compper κι η παρουσία του αποτελεί τη μοναδική αλλαγή που έκανε ο Brendan Rodgers στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 2-0 επί της Aberdeen την περασμένη Κυριακή, με τον Γερμανό αμυντικό να παίρνει τη θέση του Mikael Lustig. Στον πάγκο ο Patrick Roberts που επέστρεψε ύστερα από καιρό στην αποστολή έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
Τρεις αλλαγές είχε η Morton από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τον Frank Ross της Aberdeen να παίρνει τη θέση του John Baird που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και τους Gary Oliver και Scott Tiffoney να ξεκινούν αντί των Lewis Strapp και Bob McHugh.
Mαζική άμυνα από τη Morton με τη Celtic να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 15’, με τον James Forrest να βγάζει τη σέντρα στον Moussa Dembele που έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον goalkeeper, Derek Gaston, όμως ο Thomas O'Ware έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Μονόλογος της Celtic με την κατοχή να ξεπερνά το 85% και τη συμπαγή άμυνα των φιλοξενούμενων να αντέχει. Στο 37’ ο Tom Rogic εκτέλεσε κόρνερ για να πιάσει την κεφαλιά από κοντά ο Jozo Simunovic στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 39’ ο Αυστραλός μέσος της Celtic έπιασε το σουτ που απέκρουσε στη γωνία του ο ο keeper της Morton, Derek Gaston.
O Rodgers έριξε τον Odsonne Edouard στη θέση του Scott Sinclair στο ξεκίνημα του β’ μέρους και δύο λεπτά μετά ο Γάλλος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν πήρε την πάσα του Moussa Dembele στο σημείο του πέναλτι σούταρε όμως αδύναμα στην αγκαλιά του Derek Gaston. Στο 49’ ο Edouard είχε ένα ακόμα σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα και να καταλήγει πάλι στα χέρια του Gaston.
Μόλις μια καλή στιγμή για τη Morton στο 54’ με σουτ του Andy Murdoch να φεύγει ελάχιστα άουτ για να συνεχιστεί ο μονόλογος της Celtic.
H λύση ήρθε στο 63’ από τον Moussa Dembele. Στο ένατο κόρνερ της Celtic o Rogic έβγαλε τη σέντρα κι ο Dembele μα δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο ίδιος έκανε το 2-0 στο 71’ με εκτέλεση πέναλτι που περισσότερο κέρδισε παρά του έκανε ο Michael Doyle, με την παράβαση να είναι …έξω από την περιοχή.
Ο Dembele άγγιξε το hat-trick στο 85’, όμως ο Derek Gaston απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γάλλου. Το 3-0 ήρθε στο 90’ όμως από έναν άλλο Γάλλο, τον Odsonne Edouard. Ο James Forrest έβγαλε τη σέντρα, ο Edouard απέφυγε έξυπνα έναν αμυντικό, αφήνοντας τη μπάλα αρχικά κι έπιασε στη συνέχεια το σουτ που την έστειλε στα δίχτυα, αλλάζοντας πορεία πάντως αφού βρήκε πάνω στον Michael Doyle της Morton.
Άλλη μια μέρα στη δουλειά για την ομάδα του Brendan Rodgers να προκρίνεται στα ημιτελικά του κυπέλλου, απέναντι σε μια Morton που αντιστάθηκε όσο μπορούσε κι έφυγε με αξιοπρέπεια από το Celtic Park.

CELTIC: De Vries, Compper (McGregor 83), Simunovic, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest, Rogic (Musonda 68), Sinclair (Edouard 45), Dembele.
MORTON: Gaston, Doyle, Russell, O'Ware, Lamie, Tiffoney, MurdochTidser (McHugh 78), Harkins, Ross (Iredale 87), Oliver.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.