Ατσάλι η Well, 0-0 με Celtic


Παρότι η Motherwell έπαιζε με 10 παίκτες από το 41’ μετά την άδικη αποβολή του Cedric Kipre, κράτησε στο 0-0 τη Celtic που είχε δοκάρι με τον Patrick Roberts και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Dembele στις καθυστερήσεις. Oι Steelmen δικαίωσαν το παρατσούκλι τους σε ένα σκληρό ματς, παίρνοντας έναν πανάξιο βαθμό από τη Celtic που βρέθηκε στο +10 από τους δεύτερους Rangers.

Δύο αλλαγές είχε η Motherwell από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τους Ryan Bowman και Elliott Frear να ξεκινούν αντί των Craig Tanner (τραυματίσθηκε στην προπόνηση, 6 μήνες εκτός αγώνων) και Andy Rose, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Nadir Ciftci που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από τη Celtic.
H απουσία του Kieran Tierney ήταν το μεγάλο νέο για τη Celtic, αφού ο νεαρός αμυντικός χτύπησε στην προπόνηση, ενώ εκτός αποστολής ήταν και ο Jozo Simunovic που αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τους Rangers. Oι Jack Hendry και Odsonne Edouard ξεκίνησαν αντί αυτών, ενώ ο Scott Bain κράτησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια κι ο μέσος Callum McGregor έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με τέσσερις στην άμυνα.
Η Celtic ξεκίνησε καλύτερα, είχε ένα σουτ του Odsonne Edouard που έφυγε ψηλά άουτ, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους.
Στο 12’ ο Chris Cadden έπιασε ένα δυνατό μακριό σουτ, αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Scott Bain, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο keeper της Celtic απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Curtis Main. Νέα απόκρουση στο 18’ για τον Bain που σταμάτησε τον Ryan Bowman, με τη Celtic να προσπαθεί να απαντήσει στο 23’ με δύο απανωτά σουτ του Tom Rogic χωρίς τύχη. Αποκρούσεων συνέχεια για τον Scott Bain που απέκρουσε δυνατό σουτ του Curtis Main σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ η μοναδική επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει ο keeper των γηπεδούχων, Trevor Carson, ήταν στην κλειστή του γωνία σε σουτ του’James Forrest.
Αλλαγή δεδομένων στο 40’ όταν ο αμυντικός των γηπεδούχων, Cedric Kipre, διεκδίκησε τη μπάλα από τον Scott Brown, με τους δύο παίκτες να καταλήγουν στο έδαφος. Ο αρχηγός της Celtic έσπρωξε ελαφρά καθώς σηκωνόταν τον Kipre κι ο Γάλλος απάντησε με μια κλωτσιά που ίσα που βρήκε τον Brown, όμως ο διαιτητής Craig Thomson του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Άδικη όσο και χαζή αποβολή για τον Γάλλο αμυντικό, που είχε αποβληθεί από τον ίδιο διαιτητή στον τελικό του League Cup, πάλι κόντρα στη Celtic.
Αγανακτισμένος ο τεχνικός των Steelmen, Stephen Robinson αντάλλαξε κουβέντες σε έντονο ύφος με τον Scott Brown καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια στο τέλος του ημιχρόνου και χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσει η ένταση. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν με 10 παίκτες ένα ημίχρονο στο οποίο ήταν καλύτεροι κι ο Scott Brown άκουγε στη συνέχεια τις αποδοκιμασίες της εξέδρας σε κάθε επαφή του με τη μπάλα.
Με το αριθμητικό μειονέκτημα της Motherwell ο μονόλογος της Celtic στο β’ μέρος ήταν αναμενόμενος. Ο Tom Rogic στο 56’ έπιασε το σουτ που απέκρουσε ο Trevor Carson και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Rogic έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, με τον Carson να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 66’ η κεφαλιά του Moussa Dembele έφυγε άουτ, ενώ στο 69’ ο Patrick Roberts πέρασε στο ματς, επιστρέφοντας ύστερα από καιρό και στο 82’ έπιασε ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.΄
Οι Steelmen όχι μόνο άντεξαν αλλά κατάφεραν να βγουν και μπροστά στο τελευταίο πεντάλεπτο δίνοντας μια άγρια ομορφιά στο ματς. Οι Steelmen ζήτησαν πέναλτι στο 88’ όταν ο  Curtis Main βρέθηκε σεο έδαφος από μαρκάρισμα του Jack Hendry, με τη Celtic να βγαίνει στην κόντρα και να χάνει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με τον Scott Sinclair. Ο Trevor Carson κράτησε όρθια τη Motherwell στις καθυστερήσεις, κάνοντας εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Moussa Dembele, δίνοντας έναν πανάξιο βαθμό στους γηπεδούχους.
Οι Steelmen κέρδισαν τις εντυπώσεις κι η Celtic βρέθηκε στο +10 από τους Rangers, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για τον τίτλο.

MOTHERWELL: Carson, Tait, Kipre, Dunne, Aldred, Cadden, McHugh, Campbell, Frear (Hendrie 69), Bowman, Main.
CELTIC: Bain, Hendry, Boyata, Ajer, McGregor, Brown, Ntcham (Armstrong 60), Rogic, Forrest (Roberts 69), Edouard (Sinclair 60), Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.