Στο +13 η Celtic, 2-1 τη Hamilton

Χάρη στα γκολ των McGregor στο 3’ και Griffiths στο 46’ η Celtic πέρασε με 2-1 από τον συνθετικό χλοοτάπητα των Accies που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Bingham στο 18΄και βρέθηκαν με 10 παίκτες στο 40’ μετά την αποβολή του Lyon.
Ο Kieran Tierney επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Celtic κι ήταν μία από τις 5 αλλαγές που έκανε ο Brendan Rodgers στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει την Τετάρτη στο 0-0 με τη Dundee. O Scott Bain επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της Τετάρτης ως δανεικός από τη Dundee, με τον Rodgers να δηλώνει ότι ήθελε να προφυλλάξει τον Craig Gordon (που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό) από τον συνθετικό χορτοτάπητα του γηπέδου των Accies. O Patrick Roberts πήρε τη θέση του James Forrest στα άκρα, ενώ ο Kristoffer Ajer αντικατέστησε στην άμυνα τον Mikael Lustig. Στα χαφ ο Olivier Ntcham ξεκίνησε αντί του Stuart Armstrong.
Έξι αλλαγές για τους Accies, με τον Ali Crawford να ξεκινά για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο στη θέση του τιμωρημένου Dougie Imrie, ο πρώην goalkeeper της Liverpool, Ryan Fulton, πήρε τη θέση του τραυματία Gary Woods κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Scott McMann και Kenny van der Weg ξεκίνησαν στην άμυνα, ο Ross Jenkins στα χαφ και ο Rakish Bingham μπροστά, με τους Γιώργο Σαρρή, Lewis Ferguson, Antonio Rojano και Μάριο Όγκμποε να χάνουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα.
Η Celtic παραλίγο να προηγηθεί με τη σέντρα, μόλις στο έκτο δευτερόλεπτο η πάσα προς τα πίσω του Shaun Want έβγαλε τον Moussa Dembele μόνο του με τον Ryan Fulton, όμως ο Γάλλος επιθετικός σούταρε πάνω στον goalkeeper των γηπεδούχων. Οι Bhoys πήραν το προβάδισμα στο 3’ με τον Patrick Roberts να χορεύει στα πλάγια και να βρίσκει τον Callum McGregor που έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το ένατο φετινό του γκολ. 
Όσοι περίμεναν καταιγισμό γκολ από τη Celtic είδαν το αντίθετο, την αντίδραση των γηπεδούχων. Στο 13’ οι Accies ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Jack Hendry στον Danny Redmond, χωρίς να συγκινούν τον διαιτητή Andrew Dallas και στο 18’ έφεραν το ματς στα ίσα.
Ο Ali Crawford έβγαλε τη μπαλιά πάνω από την άμυνα της Celtic κι ο Rakish Bingham the την «τσίμπησε» από τον …χαλαρό Kristoffer Ajer για να πλασάρει τον εξερχόμενο Scott Bain. Η μπάλα φάνηκε να βρίσκει το χέρι του Bingham δεν υπήρχε πάντως πρόθεση κι ο Andrew Dallas κατακύρωσε το γκολ.
Η συνέχεια ανήκε στη Celtic με τον Scott Sinclair να χάνει μια ευκαιρία στο 23’ και τον Callum McGregor να πιάνει μια βολίδα έξω από την περιοχή την οποία απέκρουσε ο keeper, Ryan Fulton.
To ματς φάνηκε να κρίνεται στο 40’ όταν ο Darren Lyon έχασε την ψυχριαμία του. Ο μέσος των Accies είχε ήδη μια κίτρινη σε δύο σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στον Kieran Tierney, αυτή τη φορά τον μάρκαρε ο αριστερός μπακ της Celtic κι αυτός τον γκρέμισε εκνευρισμένος. 
Η αναμενόμενη κόκκινη άφηνε τη Hamilton με δέκα παίκτες και τη Celtic να χάνει στο 43’ μια ευκαιρία με τον Moussa Dembele.
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γιώργος Σαρρής μπήκε στη θέση του Ali Crawford με τους Accies να θέλουν να κρατήσουν όσο μπορούν πίσω, ενώ για τη Celtic μπήκε ο Leigh Griffiths στη θέση του αμυντικού Jack Hendry.
Μόλις 56 δευτερόλεπτα στο ματς, ο επιθετικός της Celtic και βρήκε δίχτυα. 
Ο Scott Sinclair πέρασε εύκολα τον Shaun Want κι έβγαλε τη σέντρα για να κάνει το 1-2 με κεφαλιά ο GriffithsH Celtic είχε την πλήρη έλεγχο, δεν έκανε όμως ξεκάθαρες ευκαιρίες, τουλάχιστον μέχρι το 76’ όταν ο goalkeeper Ryan Fulton χρειάστηκε να διώξει την κεφαλιά του Scott Sinclair. Ένα λεπτό αργότερα ο keeper της Hamilton απέκρουσε το σουτ του Callum McGregor, το ματς φάνηκε να κυλά με ρυθμό ...αγγαρείας στη συνέχεια με το σκορ να μην αλλάζει.
Η Celtic είναι πια στο +13 από Rangers και Aberdeen και χρειάζεται μόλις μία νίκη στα επόμενα 5 ματς για να πάρει τον έβδομο σερί τίτλο της.
Οι Accies έμειναν στο +4 από την προτελευταία Ross County, σε μια αγωνιστική που τα αποτελέσματα τους πήγαν και η -αναμενόμενη- ήττα από τη Celtic περνά χωρίς συνέπειες.

HAMILTON: Fulton, McMann, Jenkins, Tomas, Bingham, Redmond (Rojano 84), Crawford (Σαρρής 45), Van der Weg, Mackinnon (Ferguson 62), Lyon, Want.
CELTIC: Bain, Hendry (Griffiths 45), Ajer, Boyata, Tierney, Roberts (Musonda 86), Brown, Ntcham, McGregor, Sinclair, Dembele (Edouard 68).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.