Εύκολα στη 2η θέση οι Dons, 2-0 τη Hearts

Με γκολ των Anthony O'Connor στο 21’ και Gary Mackay-Steven στο 37’, η Aberdeen νίκησε 2-0 τη Hearts κι ανέβηκε στη 2η θέση, τρεις βαθμούς μπροστά από τους Rangers που παίζουν την Κυριακή στο Celtic Park.
Η Aberdeen είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβηκε στο 2-0 στην έδρα της Kilmarnock, με τον νεαρό επιθετικό Sam Cosgrove να ξεκινά για πρώτη φορά. Στο ντεμπούτο τον Φεβρουάριο είχε μπει αλλαγή σε ματς με τη Celtic κι αποβληθεί μετά από 8 λεπτά όταν είχε «κλαδέψει» τον Scott Brown. Οι εξτρεμ Niall McGinn και Gary Mackay-Steven, ήταν οι άλλες δύο αλλαγές του Derek McInnes, με τους Mark Reynolds, Ryan Christie και Greg Stewart να χάνουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα.
Δύο αλλαγές είχε και η Hearts στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει κόντρα στους Rangers την περασμένη Κυριακή, με τον 19χρονο μέσο Lewis Moore και τον 17χρονο επιθετικό Euan Henderson να ξεκινούν αντί των Danny Amankwaa και Godinho.
Kυρίαρχοι στο ματς οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 4’, όταν ο goalkeeper της Hearts, Jon McLaughlin, απέκρουσε το σουτ του Graeme Shinnie.
Το σκορ άνοιξε στο 21’, όταν στο κόρνερ του Niall McGinn ο Sam Cosgrove γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι κι ο Anthony O'Connor την έστειλε στα δίχτυα.
Τρία λεπτά αργότερα οι Dons έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Niall McGinn να νικιέται από τον keeper, Jon McLaughlin.
To 2-0 ήρθε στο 37’, με τον Kenny McLean βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά στον Gary Mackay-Steven που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Jon McLaughlin.
Μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Lewis Moore στο 45’, που έστειλε τη μπάλα άουτ, ήταν ότι είχε να παρουσιάσει στο πρώτο μέρος η Hearts.
Oι Dons μπήκαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Graeme Shinnie να πιάνει μια βολίδα έξω από την περιοχή στο 46’ και τον Jon McLaughlin να κάνει ακόμα μία απόκρουση. Στο 54’ ο keeper της Hearts έκανε μία απόκρουσε σε καρφωτή κεφαλιά του Sam Cosgrove, μακράν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων που ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Απελπιστικά μόνος ο Kyle Lafferty έχασε μια ευκαιρία στο 79’ για μα Hearts που δεν άξιζε τίποτα περισσότερο κι είχε το νου της μόνο στην άμυνα. Στη 2η θέση η Aberdeen, με τη βραδιά να εξελίσσεται πολύ πιο εύκολη γι αυτήν απ’ότι περίμενε.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, O'Connor, McLean, Mackay-Steven, McGinn (Considine 83), Ball, McKenna, Cosgrove (Rooney 77), May (Christie 77).
HEARTS: McLaughlin, Souttar, Berra, Hughes, Randall (Irving 77), Cowie (McDonald 84), Smith, Moore, Henderson (Cochrane 58), Naismith, Lafferty.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.