Γκολ με την εθνική Αγγλίας ο Karamoko Dembele


O 15χρονος άσος της Celtic, Karamoko Dembele, αυτή τη φορά έπαιξε με την Αγγλία και σκόραρε μάλιστα. Ο τρομερός πιτσιρικάς που ανανέωσε πριν από 11 μήνες τη συνεργασία του με τη Celtic, είχε τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια, όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα κάτω των 20 της Celtic σε ηλικία …13 ετών.
Από τότε έχει ξεκινήσει …μάχη μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας αφού και οι δύο χώρες διεκδικούν την ποδοσφαιρική του υπηκοότητα.
Πριν από 9 μήνες ο μικρός Dembele είχε παίξει και με την Under 16 της Σκωτίας, με την οποία κατέκτησε τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Αγγλία, το Κατάρ και η Ουρουγουάη. Είχε παίξει και εναντίον της Αγγλίας τότε βοηθώντας τη Σκωτία να κερδίσει 2-0.
Ένα χρόνο πριν όμως είχε παίξει και με την Under 15 της Αγγλίας, βοηθώντας τη να κερδίσει 5-2 την Τουρκία, και τώρα έπαιξε ξανά με την Αγγλία, αυτή τη φορά με την Under 16. Σημείωσε κι ένα γκολ στο 6-0 στο St. Georges Park κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κυκλοφόρησε φωτογραφία του στο Instagram με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Γεννημένος στο Λονδίνο ο Karamoko Dembele, μπορεί να αγωνισθεί με την Αγγλία και την Ακτή Ελεφαντοστού. Έχοντας όμως περάσει πέντε χρόνια σε σχολείο στη Σκωτία, έχει δικαίωμα να αγωνισθεί και με την εθνική Σκωτίας  και για την ώρα …πηγαινοέρχεται στις δύο εθνικές.
Η φανέλα που θα φορέσει σε επίπεδο ανδρών θα καθορίζει την ποδοσφαιρική του υπηκοότητα, που σημαίνει ότι έχει ακόμα πολύ καιρό για να κατασταλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.