Brown, Forrest, McGinn και Kris Boyd οι υποψηφιότητες για τον παίκτη της χρονιάς

Ο αρχηγός της Celtic, Scott Brow, ο συμπαίκτης του James Forrest, ο Kris Boyd της Kilmarnock και ο John McGinn της Hibernian είναι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του παίκτη της χρονιάς, βραβείο που έχουν πάρει τα τέσσερα τελευταία χρόνια παίκτες της Celtic.
Ο αριστερός μπακ της Celtic, Kieran Tierney που έχει κερδίσει τις δύο τελευταίες σεζόν το βραβείο του νεαρού παίκτη της χρονιάς κι είναι και φέρος υποψήφιος, μαζί με τον σέντερ χαφ της Aberdeen, Scott McKenna, τον επιθετικό των Rangers, Alfredo Morelos και τον εξτρεμ της St Mirren, Lewis Morgan, που είναι δανεικός από τη Celtic.
Οι υποψηφιότητες βγήκαν μετά από ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών των 4 κατηγοριών της Σκωτίας κι είναι οι εξής:

Παίκτης της χρονιάς

Kris Boyd (Kilmarnock): Επιθετικός, 34 ετών. Προηγούμενες ομάδες: Rangers, Middlesbrough, Nottingham Forest, Eskisehirspor και Portland Timbers.
18 φορές διεθνής με τη Σκωτία. 21 γκολ σε 38 ματς φέτος.

Scott Brown (Celtic): Μέσος, 32 ετών. 11η σεζόν με τη Celtic, ήρθε από τη Hibernian. 55 φορές διεθνής με τη Σκωτία, έχει αποσυρθεί από την εθνική ομάδα. Αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς τη σεζόν 2008-09.

James Forrest (Celtic): Εξτρεμ, 26 ετών από τα εφηβικά τμήματα της Celtic, 20 φορές διεθνής με τη Σκωτία, . 16 γκολ σε 58 ματς.

John McGinn (Hibernian): Μέσος, 23 ετών. Πήγε στους Hibs από τη St Mirren το 2015, 7 φορές διεθνής με τη Σκωτία, 6 γκολ σε 43 ματς.

Νεαρός παίκτης της χρονιάς

Scott McKenna (Aberdeen): Αμυντικός 21 ετών. Πρώτη σεζόν με την Aberdeen μετά από δανεισμούς σε Ayr United και Alloa Athletic. Δύο φορές διεθνής με τη Σκωτία.

Alfredo Morelos (Rangers): Επιθιτικός, 21 ετών. Ήρθε τον Ιούνιο στους Rangers από την HJK Helsinki, Κολομβιανός διεθνής με την ομάδα κάτω των 20. 18 γκολ σε 40 ματς.

Lewis Morgan (St Mirren, δανεικός από τη Celtic): Εξτρεμ 21 ετών 21. Ξεκίνησε από τους νέους των rangers για να βρεθεί στους νέους της St Mirren, πήγε τον Ιανουάριο στη Celtic, με όρο να συνεχίσει τη σεζόν στη St Mirren ως δανεικός. 18 γκολ σε 41 ματς, βοήθησε τους Buddies να κατακτήσουν φέτος την Championship.

Kieran Tierney (Celtic): Αριστερός μπακ, 20 ετών. Από τις ακαδημίες της Celtic, 9 φορές διεθνής με τη Σκωτία. Νεαρός παίκτης της χρονιάς τη σεζόν 2015-16 και τη σεζόν 2016-17.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 29 Απριλίου σε επίσημο δείπνο της σκωτσέζικης λίγκας (SPFL) στη Γλασκώβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.