Πάρτι για Celtic, 5-0 τους Rangers

H Celtic πανηγύρισε τον έβδομα σερί τίτλο της με τον πλέον εμφατικό τρόπο, διασύροντας με 5-0 τους Rangers. Δύο γκολ πέτυχε ο Odsonne Edouard στο 14’ και το 41’ κι από ένα οι James Forrest στο 45’, Tom Rogic στο 47’ Callum McGregor στο 53’Οι Rangers μπορεί να είχαν δοκάρι με τον Josh Windass στο 56’, στάθηκαν όμως τυχεροί γιατί μπορούσαν να χάσουν με σκορ-ρεκόρ αφού η Celtic έχασε σωρεία ευκαιριών.
Δύο αλλαγές έκανε ο Brendan Rodgers στην ενδεκάδα που κατέβασε στην ήττα με 2-1 από τη Hibernian, με τον Mikael Lustig να επιστρέφει στην άμυνα και τον 20χρονο -δανεικό από την Paris St Germain- Odsonne Edouard να έχει το ρόλο του μοναχικού επιθετικού. Οι Jack Hendry και Leigh Griffiths ήταν αυτοί που έχασαν τη θέση τους στο βασικό σχήμα. Mία αλλαγή έκανε ο Graeme Murty στην ενδεκάδα των Gers, με τον Andy Halliday να παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας, παρότι μέσος, παίρνοντας τη θέση του Ουαλού μπακ,  Declan John, που έσπασε τον καρπό του.
H Celtic μπήκε αφιονισμένη είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 3’ με τον James Forrest, στο 5’ το σουτ του Olivier Ntcham απέκρουσε δύσκολα ο goalkeeper Jack Alnwick και στο 14’ άνοιξε το σκορ. Ο Kieran Tierney πέρασε τον Daniel Candeias κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον Odsonne Edouard που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 
Ο 20χρονος Γάλλος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 41’ για να γίνει το 3-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου, με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του James Forrest που πέρασε τρεις αντιπάλους και μπήκε στην περιοχή για να τελειώσει ιδανικά το πρώτο μέρος.
Η Celtic μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον James Forrest να μπαίνει ξανά στην περιοχή και να δίνει στον Callum McGregor που έπιασε το σουτ. Ο keeper των Gers, Jak Alnwick, απέκρουσε όμως ο Tom Rogic στο ύψος του πέναλτι ήταν εκεί κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 4-0 με τη Celtic να κυνηγά σκορ-ρεκόρ και φάνηκε να το πετυχαίνει όταν ο Callum McGregor έκανε το 5-0 μόλις στο 53’.
Η μοναδική αντίδραση των Rangers ήταν το σουτ του Josh Windass στο 56’ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, κι αν δεν ήταν ο Jak Alnwick κάτω από τα δοκάρια το σκορ θα έπαιρνε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο goalkeeper των Gers απέκρουσε το σουτ του Olivier Ntcham στο 58’, ένα ακόμα σουτ του James Forrest στο 61’, για να κάνει μια απίστευτη διπλή απόκρουση σταματώντας τον Tom Rogic στο 63’Ο Leigh Griffiths που είχε μπει στο 75’ έψαχνε το γκολ, δεν το βρήκε χάνοντας δύο ευκαιρίες, το τελικό 5-0 κολακεύει τους Rangers.
Οι Gers είναι στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την Aberdeen κι ισοβαθμούν με τη Hibernian, ενώ το 5-0 είναι η πιο βαριά ήττα για οποιαδήποτε ομάδα στη μεγάλη κατηγορία αυτή τη σεζόν.
CELTIC: Gordon, Lustig (Hendry 71), Boyata, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, Rogic (Sinclair 67), Forrest, McGregor, Edouard (Griffiths 75).
RANGERS: Alnwick, Tavernier, McCrorie, Martin, Halliday, Holt, Dorrans (Docherty 71), Candeias, Murphy, Windass (Morelos 57), Cummings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.