Celtic-Rangers (preview)


Η Celtic υποδέχεται τους Rangers στο τελευταίο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν και με νίκη εξασφαλίζει τον 7ο σερί τίτλο της. Αήττητος σε 10 ντέρμπι με τη Celtic ο Brendan Rodgers από το καλοκαίρι του 2016 που ανέλαβε τη Celtic πέρυσι έκανε αήττητο treble, φέτος μετρά μόλις τρεις ήττες, πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Σαββάτου από τη Hibernian με 2-1, όλες οι ήττες όμως είναι εκτός έδρας, η Celtic έχει να χάσει στην έδρα της από τον Δεκέμβριο του 2015.
Η συμμετοχή του Moussa Dembele και του Stuart Armstrong θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή κι οι δύο έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, παραμένουν εκτός μάχης οι Nir Bitton και Jonny HayesΟκτώ ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα κόντρα στους Rangers για τη Celtic, έχει κερδίσει με 5-1 τα δύο από αυτά.
Οι Rangers έχουν κερδίσει μόνο στη μία από τις 10 τελευταίες επισκέψεις τους στο Celtic, τον Οκτώβριο του 2010. Φέτος έχουν χάσει μόνο τα 2 από τα 21 εκτός έδρας ματς που έδωσαν, μετρούν 3 σερί εκτός έδρας ήττες πάντως. Είναι τρεις βαθμούς πίσω από τη 2η Aberdeen και ισόβαθμοι με τους Hibs, θέλουν αποτέλεσμα όχι μόνο για λόγους γοήτρου, ο Steven Gerrard φέρεται να είναι ο νέος τους προπονητής, ο Graeme Murty πάντως θα είναι στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν προσπαθώντας να δείξει ότι αξίζει τη θέση. Χωρίς τον βασικό goalkeeper, Wes Foderingham και τον αμυντικό Bruno Alves οι φιλοξενούμενοι, ο Jak Alnwick αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, τιμωρημένοι από την ομάδα και εκτός αποστολής οι Lee Wallace και Kenny Miller, παραμένουν εκτός μάχης οι David Bates και Ryan Jack.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.