Celtic-Dundee (preview)

Η Celtic με νίκη κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον έβδομο σερί τίτλο της, αφού βρεθεί ξανά στο +12 από την Aberdeen που νίκησε χθες τη Motherwell κι ανέβηκε στη 2η θέση. Οι τριπλούχοι Σκωτίας έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ στα 6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους, αν και σε δύο από αυτά δεν βρήκαν δίχτυα.
Νίκησαν εύκολα με 3-0 το Σάββατο τη Ross County, αναμένεται να έχει αυτή τη φορά στη διάθεση της τον αμυντικό Jozo Simunovic που εξέτισε την ποινή του, παραμένουν εκτός μάχης οι Kieran Tierney, Nir Bitton και Jonny Hayes λόγω τραυματισμού, με τον τελευταίο να έχει χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο goalkeeper Craig Gordon αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο, αφού έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Scott Bain δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μιας κι είναι δανεικός από τη Dundee.
Aήττητη στα 28 τελευταία ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Dundee η Celtic, έχει κερδίσει και τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα στους Dark Blues.
Tελυταία φορά που η Dundee νίκησε στο Celtic Park ήταν το 2001, από τότε έχει χάσει στις 13 από τις 14 τελευταίες επισκέψεις της στο Parkhead.  Έρχεται από 4 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αναμένεται πάντως να έχει στη διάθεση της τον αρχηγό της, Darren O'Dea, που χτύπησε στο 1-1 της Κυριακής με τη Hearts.
Από το ματς αυτό απουσίασε λόγω τραυματισμού ο επιθετικός Faissal El Bakhtaoui έχει όμως επιστρέψει στις προπονήσεις, παραμένουν εκτός μάχης οι Marcus Haber και Matthew Henvey.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.