Για νέο treble η Celtic, 4-0 τους Rangers

Η Celtic πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας κερδίζοντας εύκολα με 4-0 τους Rangers κι είναι κοντά σε ένα ακόμα treble,
Oι Tom Rogic στο 21’ και Callum McGregor στο 38’ έκαναν το 2-0, για να ακολουθήσουν δύο γκολ με πέναλτι του Moussa Dembele (που είχε και δοκάρι στο 5’) στο 51’ και του Olivier Ntcham στο 78’. Oι Rangers, που έπαιζαν με 10 παίκτεςαπό το 49’ μετά την αποβολή του Ross McCrorie θα μπορούσαν να σκοράρουν αν δεν είχαν απέναντι τους τον Craig Gordon που έκανε τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις.
Γλύτωσαν πάντως από βαρύτερο σκορ, με εμφανή τη χαλαρότητα των τριπλούχων Σκωτίας στη συνέχεια, με το «Bye Bye Rangers» να ακούγεται δυνατά από τους οπαδούς της Celtic.
O Stuart Armstrong δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και με τον διεθνή μέσο εκτός αποστολής ο Brendan Rodgers ξεκίνησε με τον Moussa Dembele στο ρόλο του μοναχικού επιθετικού, ενώ επέστρεψε ο Craig Gordon κάτω από τα δοκάρια.
Μία αλλαγή είχε στην ενδεκάδα των Rangers ο Graeme Murty με τον μέσο Andy Halliday να ξεκινά αντί του βετεράνου επιθετικού Kenny Miller. Μόλις για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν ο Halliday βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα, η πρώτη ήταν κόντρα στη St Johnstone τον Φεβρουάριο όταν είχε παίξει τότε σαν αριστερός μπακ.
Η Celtic έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 5’ όταν στην  σεντρα του Olivier Ntcham ο Moussa Dembele πετάχτηκε στέλνοντας τη μπάλα να τραντάξει το αριστερό δοκάρι. Η Celtic άρχισε να ασκεί πίεση, υπήρχε μια μικρή διακοπή στο  διεκόπη το ματς για να σκάσουν οι παίκτες τα μπαλόνια που έχει φέρει ο αέρας στον αγωνιστικό. Μπαλόνια που είχαν φέρει οι οπαδοί των δύο ομάδων στη μνήμη του 8μηνου οπαδού των Rangers, Κoa Brock, που πέθανε από μηνιγγίτιδα. Η διακοπή δεν επηρέασε καθόλου τη Celtic που συνέχισε να πιέζει κι άνοιξε το σκορ στο 21’
Ο Moussa Dembele γύρισε τη μπάλα στον James Forrest που συνδυάστηκε με τον Tom Rogic και το σουτ του Αυστραλού νίκησε τον Wes Foderingham κάνοντας το 1-0 για τη Celtic. Δύο λεπτά αργότερα σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Αυστραλός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όμως αυτή τη φορά το σουτ του ήταν αδύναμο κι ο keeper των Gers, Wes Foderingham, μάζεψε εύκολα τη μπάλα.
Ο Rοgic είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 32’, όμως αυτή τη φορά δε βρήκε χώρο στην περιοχή, όμως το 2-0 δεν άργησε. Στο 38’ ο Kieran Tierney έστειλε τη μπάλα στην περιοχή κι ο Russell Martin την έδιωσε στο δρόμο του Callum McGregor που ένα εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0.
Ο Graeme Murty πέρασε τον Josh Windass στη θέση του Andy Halliday, με τον τελευταίο να πηγαίνει εκνευρισμένος στον πάγκο. Oι Rangers μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τη Celtic να τους περιμένει και να δικαιώνεται στο 49’
Ο Ross McCrorie γκρέμισε τον Moussa Dembele που ξέφυγε σε μια αντεπίθεση. Πέναλτι και αποβολή για τον νεαρό αμυντικό αφού ο Dembele ήταν σε προφανή θέση για γκολ. 
Γκολ που ήρθε από το σημείο του πέναλτι με τον επιθετικό της Celtic να εκτελεί αλά Panenka.
Oι Rangers παρότι έπαιζαν με 10 πέρασαν μπροστά δείχνοντας εγωισμό, με τη Celtic να χαλαρώνει και να ευχαριστεί τον Craig Gordon που δεν δέχτηκε γκολ. Τρεις μεγάλες ευκαιρίες και στις 3 ο Alfredo Morelos νικήθηκε από τον goalkeeper της Celtic, Craig Gordon. Δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο 54’ από τον 35χρονο keeper της Celtic, η μία πιο εντυπωσιακή από την άλλη, για να έρθει ακόμα μία ευκαιρία για τον Morelos αργότερα. Το αστείο διώξιμο του Mikael Lustig έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι ο Κολομβιανός πετάχτηκε από κοντά κάνοντας το σουτ όμως ο keeper της Celtic τον νίκησε και πάλι.
Η Celtic έχασε την ευκαιρία για το 4-0 στο 60’ όταν το πλασέ του James Forrest έφυγε άουτ, έλεγχε πλήρως το ματς χωρίς να φορτσάρει, για να χάσει ακόμα μια ευκαιρία στο 76’ με τη σέντρα του Scott Sinclair να μη βρίσκει τον Moussa Dembele. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Jason Holt γκρέμισε τον Patrick Roberts στην περιοχή κι η Celtic είχε ακόμα ένα πέναλτι. 
Ο Moussa Dembele άφησε τον Olivier Ntcham, να το εκτελέσει και το 4-0 στο 78’ ήταν γεγονός. Ένα σουτ του Callum McGregor έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 87’ με τη Celtic να τελειώνει με απόλυτο έλεγχο μια αναμέτρηση στην οποία κυριάρχησε πλήρως. Μόνο νίκες στο Hampden Park για τον Brendan Rodgers, 10 σερί ντέρμπι χωρίς ήττα από τους Rangers για τη Celtic που οδεύει προς το double-treble, ένα δεύτερο σερί treble δηλαδή.
CELTIC: Gordon, Lustig, Ajer, Boyata, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest (Roberts 73), Rogic (Sinclair 60), McGregor, Dembele (Griffiths 79).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, McCrorie, Martin, John, Docherty, Halliday (Windass 41), Candeias (Bruno Alves 53), Dorrans (Holt 73), Murphy, Morelos. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.