Celtic-Rangers (preview)


O μεγάλος ημιτελικός του κυπέλλου Σκωτίας, στο Hampden Park, με τη Motherwell που είναι ήδη στον τελικό, μετά τη χθεσινή της επικράτηση με 3-0 επί της Aberdeen να περιμένει αντίπαλο.
Τριπλούχος Σκωτίας πέρυσι η Celtic, θα προσπαθήσει να επαναλάβει το περσινό της άθλο, αφού έχει ήδη πάρει το League Cup και χρειάζεται μόνο μια νίκη για να πάρει και μαθηματικά το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα της.
Ο μέσος Stuart Armstrong αναμένεται να να είναι στην αποστολή, φαίνεται να ξεπερνά τον τραυματισμό του, ο αμυντικός Jack Hendry δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (μιας κι έχει παίξει με τη Dundee στο φετινό κύπελλο Σκωτίας), ενώ παραμένουν εκτός μάχης ο μέσος Nir Bitton και ο εξτρεμ, Jonny Hayes, με τον τελευταίο να έχει χάσει καιρό τώρα το υπόλοιπο της σεζόν.
Ο Josh Windass επέστρεψε στις προπονήσεις των Rangers κι αναμένεται να είναι στην αποστολή, ενώ έχουν επανέλθει ο αρχηγός Lee Wallace (έχει να παίξει από τον Σεπτέμβριο) και ο Jordan Rossiter (έχει να αγωνιστεί από τον Αύγουστο). Παραμένουν εκτός μάχης οι David Bates και Ryan Jack.
Στο δρόμο για ένα δεύτερο σερί treble η Celtic, έχει παίξει τρεις φορές φέτος στο πρωτάθλημα με τους Rangers κέρδισε και τα δύο ματς στο Ibrox (2-0 και 3-2) ενώ έφερε 0-0 στο Celtic Park με τον Brendan Rodgers να είναι αήττητος στις αναμετρήσεις με τους Rangers, ενώ με αυτόν στον πάγκο η Celtic είχε επικρατήσει με 2-0 στον περσινό ημιτελικό κυπέλλου. Aπό τον Μάιο του 2016 που οι Rangers βρέθηκαν ξανά στη μεγάλη κατηγορία η Celtic έχει κερδίσει τα 9 από τα 9 μεταξύ τους ντέρμπι, με τα άλλα δύο να έχουν λήξει ισόπαλα.
Την προπέρσινη χρονιά οι Rangers είχαν αποκλείσει στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 παράταση) τη Celtic του Ronny Deila για να χάσουν στον τελικό από τη Hibernian. Aυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου του Graeme Murty στον πάγκο των Rangers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.