Όλα ανοι-Χ-τά για τη 2η θέση

Aberdeen και Rangers έμειναν στο 1-1 στο Pittodrie, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 14’ με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Kenny McLean, για να ισοφαρίσουν οι Gers στο 63’ με κεφαλιά του Ross McCrorie, με τη 2η θέση να κρίνεται τελικά την τελευταία αγωνιστική.

Tρείς αλλαγές είχαν οι Dons στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο 0-0 με τη Hibernian. O Andrew Considine επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας παίρνοντας τη θέση του Mark Reynolds, ο Kenny McLean ήταν στα χαφ έχοντας εκτίσει την ποινή του ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο -δανεικός από τη Celtic- Ryan Christie. Οι Stevie May (στον πάγκο) και Niall McGinn (τραυματίας) βρέθηκαν εκτός ενδεκάδας.
Μόλις μία αλλαγή είχε ο υπηρεσιακός τεχνικός των Rangers, Jimmy Nicholl, με τον αμυντικό Ross McCrorie (που έμελλε να σκοράρει) να ξεκινά αντί του επιθετικού Jason Cummings που ήταν άρρωστος κι έκατσε στον πάγκο.

Οι Rangers ξεκίνησαν πιο δυνατά, έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, βρέθηκαν όμως ξαφνικά πίσω στο σκορ, από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.
Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον επιθετικό των Gers Alfredo Morelos και τον Kenny McLean της Aberdeen, ο διαιτητής Steven McLean (συνονυμία με τον παίκτη των Dons) έκρινε ότι ο μέσος των γηπεδούχων ανατράπηκε και έδειξε την άσπρη. Ο McLean (που το καλοκαίρι θα πάει στη Norwich)εκτέλεσε ο ίδιος το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ και λίγο αργότερα παραλίγο να σκοράρει ξανά στο 31’ όμως η βολίδα του έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι Dons πήραν αυτοπεποίθηση από το γκολ, με τους Rangers να δείχνουν αποσυντονισμένοι και να κάνουν αρκετά φάουλ. Τα σκληρά τάκλιν συνεχίστηκαν από τις δύο πλευρές και στο β’ μέρος με τους Rangers να δείχνουν αποφασισμένοι να σκοράρουν. Έχασαν μια ευκαιρία με την κεφαλιά του Morelos να στέλνει τη μπάλα πάνω στον goalkeeper Joe Lewis, για να φέρουν τελικά το ματς στα ίσα στο 63’. Σουτ του Morelos κοντραρίστηκε η μπάλα πήρε ύψος, ο Scott McKenna την έδιωξε με κεφαλιά προς τα πάνω, όχι προς τα έξω κι ο Rοss McCrorie τον αιφνιδίασε στέλνοντας τη στα δίχτυα με νέα κεφαλιά. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκαν μετά από τρία ματς οι Dons.
Οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ της νίκης, έδειξαν όμως εκνευρισμό κι αστοχία, με το τελικό 1-1 να δείχνει δίκαιο.
Οι Dons παραμένουν ένα βαθμό μπροστά από τους Rangers και πηγαίνουν τελευταία αγωνιστική στο Celtic Park, ενώ οι Gers θα παίξουν στο Εδιμβούργο με τη Hibernian. Μια Hibernian που θα δώσει πρώτα το ντέρμπι με τη Hearts κι αν το πάρει θα πιάσει τους Rangers στη βαθμολογία.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, McLean, Mackay-Steven (Rooney 90), Ball (Stewart 72), McKenna, Christie, Cosgrove (May 79).
RANGERS: Alnwick, Tavernier, McCrorie, Bates, Martin, Dorrans (Goss 32), Halliday, Candeias, Holt (Cummings 61), Murphy, Morelos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.