Γιορτή με ήττα για Celtic, 2η η Aberdeen

Η Aberdeen νίκησε 1-0 μέσα στο Celtic Park, τη μέρα που η Celtic σήκωσε το έβδομο σερί πρωτάθλημα της, σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο του Brendan Rodgers.
O Andrew Considine πέτυχε στο 47’ το γκολ, δεύτερη για τέταρτη σερί σεζόν η Aberdeen που νίκησε μετά από 25 σερί ήττες στις επισκέψεις της στο Celtic Park.
Ο τεχνικός των πρωταθλητών, Brendan Rodgers, κατέβασε μια ενδεκάδα που δείχνει να είναι αυτή που θα προτιμήσει στον τελικό κυπέλλου με τη Motherwell, κάνοντας πέντε αλλαγές. Oι Mikael Lustig, Dedryck Boyata, Olivier Ntcham, Tom Rogic και Moussa Dembele ήταν στο βασικό σχήμα σντί των Jack Hendry, Jozo Simunovic, Stuart Armstrong, Patrick Roberts και Scott Sinclair.
Ο Sam Cosgrove συνέχισε στην επίθεση της Aberdeen, με τον τιμωρημένο Scott McKenna να δίνει τη θέση του στην άμυνα στον Mark Reynolds και τον Greg Stewart να παίρνει τη θέση του Ryan Christie, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από τη Celtic.
Oι Dons έδειξαν νωρίς τις προθέσεις τους, όταν ο Greg Stewart εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, με τη Celtic να απαντά με τον Moussa Dembele που πέρασε την άμυνα των Dons για να τον σταμτήσει ο goalkeeper, Joe Lewis, που έμελλε να είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.
Ο Moussa Dembele είχε ακόμα δύο καλές στιγμές στο 24’ και το 34’ χωρίς να καταφέρει να νικήσει την άμυνα των Dons και το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.
Η Aberdeen μπήκε φορτσάτη στο δεύτερο μέρος, είχε ένα σουτ του Greg Stewart έξω από την περιοχή στο 46’ κι ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Andrew Considine μετά από πάσα του Kenny McLean.
O Rodgers έριξε Griffiths και Sinclair στο ματς, με τον πρώτο να χάνει ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 57’ στέλνοντας τη μπάλα στα χέρια του keeper Joe Lewis. Μονόλογος της Celtic στη συνέχεια, με τους Dons να αμύνονται και τον Lewis να δείχνει ανίκητος σταματώντας Olivier Ntcham, Leigh Griffiths και Stuart Armstrong. Oι Dons κράτησαν μέχρι το τέλος και είδαν τον Shay Logan να αποβάλλεται μετά το σφύριγμα της λήξης για προκλητικούς πανηγυρισμούς στους οπαδούς της Celtic.
Το αήττητο του Brendan Rodgers στο Celtic Park έσπασε, οι Bhoys τώρα επικεντρώνονται στον τελικό κυπέλλου στοχεύοντας σε δεύτερο σερί treble, ενώ η Aberdeen τερμάτισε για τετάρτη σερί σεζόν στη 2η θέση.

CELTIC: Bain, Lustig, Ajer, Boyata, Tierney (Sinclair 52), Brown, Ntcham (Armstrong 68), Forrest, Rogic, McGregor, Dembele (Griffiths 52).
ABERDEEN: Lewis, Logan, Reynolds, Considine, Ball, O'Connor, Shinnie, McLean, Stewart (Campbell 65), Mackay-Steven (May 85), Cosgrove (Rooney 72).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.