Χ-ωρίς άμυνες, Hibs-Rangers 5-5

Σε ένα τρελό ματς στο Easter Road, η Hibernian προηγήθηκε 3-0 στο 22’, βρέθηκε να χάνει 5-3 στο 68’ για να ισοφαρίσει στο 93’ τους Rangers που έμειναν στο 85’ με 10 παίκτες.
Τρίτοι οι Rangers στην τελική κατάταξη και 4η η Hibernian κι οι δύο βγαίνουν Ευρώπη, εκτός αν η Motherwell κερδίσει τη Celtic στον τελικό κυπέλλου.
Ο Martin Boyle δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι έτσι ο Vykintas Slivka στα χαφ για τους γηπεδούχους με τον Dylan McGeouch δίπλα του και τον Jamie Maclaren να κρατά τη θέση του στο βασικό σχήμα.
Ο Jason Cummings που είχε βοηθήσει τους Hibs να πάρουν το κύπελλο μετά από 114 χρόνια νικώντας 3-2 τους Rangers στο τελικό, ήταν αυτή τη φορά με τη φανέλα των Gers κόντρα στους Hibs. O Jordan Rossiter ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο για τους Gers.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο, όταν ο David Bates (που θα πάει στο Αμβούργο το καλοκαίρι) έκανε πέναλτι στον Jamie Maclaren. Το εκτέλεσε εύστοχα στο 10 ο Florian Kamberi που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στη συνέχεια όμως αυτή τη φορά ο goalkeeper Jak Alnwick κατάφερε να αποκρούσει.
Στο 19’ έγινε το 2-0, με τον Lewis Stevenson να σεντράρει στο πίσω δοκάρι, τον  Vykintas Slivka να γυρίσει με κεφαλιά τη μπάλα στην εστία για να τη στείλει στα δίχτυα ο Scott Allan3-0 τρία λεπτά αργότερα με τον Jamie Maclaren να σημειώνει το έκτο του γκολ με τους Hibs, που ήθελαν ακόμα …τρία για να ξεπεράσουν τους Gers στη βαθμολογία.
Οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Jason Holt και James Tavernier συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να μειώνει στο 3-1 στο 25’ και τον Jordan Rossiter να κάνει το 3-2 στο 27’ αξιοποιώντας τη μπαλιά του Jamie Murphy. Στο μεταξύ ο Bruno Alves μπήκε για να συμμαζέψει την άμυνα, παίρνοντας τη θέση του «κιτρινισμένου» Sean Goss κι ήταν αυτός που έκανε το 3-3 στο 40’
Ο Πορτογάλος αμυντικός με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 18 μέτρα έφερε το ματς στα ίσα σε ένα τρελό πρώτο ημίχρονο.
Oι Hibs έχασαν μια ευκαιρία μετά από κόρνερ του John McGinn κι είδαν τους Rangers να κάνουν την ολική ανατροπή στο 54’. Ο Jason Holt έπιασε το σουτ που φάνηκε να πηγαίνει στην αγκαλιά του keeper, Ofir Marciano, η μπάλα όμως βρήκε στον αμυντικό Efe Ambrose και κατέληξε στα δίχτυα. 4-3 για τους Rangers που έχαναν 3-0 στο 22’, με τον Holt να δοκιμάζει ξανά την τύχη του στο 68’ κι ενώ φάνηκε να στέλνει με σουτ τη μπάλα άουτ, τη βρήκε ο Josh Windass κάνοντας το 5-3 για τους Gers.
Κι ενώ αγανακτισμένοι οπαδοί των Hibs κινήθηκαν προς την έξοδο, δύο λεπτά αργότερα γύριζαν πίσω καθώς ο Jamie Maclaren μείωνε σε 4-5.
Οι Rangers θα μπορούσαν να έχουν πάρει ένα πέναλτι στη συνέχεια όταν το χέρι του Paul Hanlon σταμάτησε το σουτ του Murphy, βρέθηκαν όμως με 10 παίκτες στο 85’, όταν ο Holt πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα χαζό και ανούσιο φάουλ στον John McGinn.
Στις καθυστερήσεις ο Maclaren έκανε hat-trick, διαμορφώνοντας το απίστευτο 5-5. Ήταν το τρίτο από τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων ο τεχνικός των Hibs, Neil Lennon, πανηγύρισε μπαίνοντας στο γήπεδο και αποβλήθηκε σε ένα αξέχαστο παιχνίδι.
HIBERNIAN: Marciano, Whittaker, Ambrose (McGregor 70), Hanlon, Stevenson (Swanson 86), Slivka, McGinn, McGeouch, .S Allan (Barker 65), Maclaren, Kamberi.
RANGERS: Alnwick, Tavernier, Bates, Martin, Halliday, Holt, Rossiter (Hodson 68), Goss (Alves 28), Candeias, Murphy, Cummings (Windass 62).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.