Προβάδισμα Livi, 2-1 τους Jags

Με γκολ των Keaghan Jacobs στο 13’ και Scott Pittman στο 74’, η Livingston νίκησε 2-1 την Partick Thistle, που είχε προηγηθεί στο 10’ με τον Baily Cargillστον πρώτο τελικό των play off για μια θέση στην Premiership, μπροστά σε 5.469 θεατές στο Tony Macaroni ArenaΣαφέστατο προβάδισμα για την ομάδα της Champioship που ήταν καλύτερη και θα διεκδικήσει την Kυριακή στο Firhill μια δεύτερη σερί άνοδο.
H Livingston είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε κόντρα στη Dundee United την περασμένη Παρασκευή, με τους Jordan Thompson και Scott Robinson να παίρνουν τις θέσεις των Josh Mullin και Rafa De VitaΔύο αλλαγές και για την Partick Thistle, με τους Callum Booth και Kris Doolan να ξεκινούν αντί των Christie Elliott και Miles Storey.
Η Livi μπήκε δυνατά και ζήτησε πέναλτι μόλις στο 2’, με τον Baily Cargill των Jags να κρατά με τα χέρια τον Lee Miller όμως ο διαιτητής Craig Thomson δεν συγκινήθηκε, ίσως δεν ήθελε να δείξει τόσο νωρίς την άσπρη βούλα.
Το σκορ άνοιξε στο 10’ με τον Baily Cargill να βγάζει την ψηλή μπαλιά στην περιοχή και τον χαρισματικό σκόρερ των Jags, Kris Doolan να κάνει με κεφαλιά το 0-1.
Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Jordan Thompson να δίνει στον Keaghan Jacobs που πλάσαρε από τα δεξιά κάνοντας το 1-1 σε μια φάση που ο keeper των φιλοξενούμενων, Tomas Cerny, μποορύσε να αντιδράσει καλύτερα.
Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνέχισε έτσι, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα και τη Livi να είναι καλύτερη σε ένα σκληρό πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι έφτσαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 22’ όταν το σουτ του Jordan Thompson έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 34’ όταν ο Tomas Cerny απέκρουσε την κεφαλιά του Lee Miller.
Καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο η Livi έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 59’ με τον Scott Pittman να βρίσκεται απέναντι στον Tomas Cerny, όμως ο keeper των Jags κατάφερε να αποκρούσει. Το γκολ όμως ήρθε για τον Pittman στο 74’ όταν έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την παράλληλη συρτή σέντρα του Josh Mullin από τα δεξιά. Ήταν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, η πίεση της Partick Thistle στη συνέχεια ήταν χωρίς έμπνευση, η Livingston κράτησε εύκολα το 2-1 και είναι μια ανάσα από μια δεύτερη σερί άνοδο.
Την Κυριακή στο Firhill θα υπερασπιστεί το προβάδισμα της απέναντι σε μια Partick Thistle που κινδυνεύει να αφήσει τη μεγάλη κατηγορία μετά από 5 σερί σεζόν. Οι Jags ανέβηκαν στην Premiership το 2013, τελευταία φορά είχαν υποβιβαστεί το 2004, για να υποβιβαστούν και την επόμενη σεζόν και να κάνουν 9 χρόνια να επιστρέψουν.
LIVINGSTON: Alexander, Gallagher, Halkett, Lithgow, Jacobs, Thompson (Mullin 60), Byrne, Pitman, Longridge, Miller (Buchanan 87), Robinson (Cadden 78).
PARTICK THISTLE: Cerny, Booth, Lawless (Spittal 67), Barton, Cargill, Devine, Doolan, McGinn, Woods, Edwards, Sammon (Storey 85).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.