Mε ρυθμό η Celtic, 3-1 στο Εδιμβούργο τη Hearts


Η Celtic νίκησε 3-1 μέσα στο Εδιμβούργο τη Hearts, με τον Brendan Rodgers να θέλει να κρατήσει το ρυθμό της ομάδας του και να τα καταφέρνει, ενώ πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της με 4-0 τον Δεκέμβριο, όταν έσπασε ένα αήττητο σερί 69 αγώνων.
Ο τεχνικός της Celtic έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε διασύρει με 5-0 τους Rangers, με τον Scott Bain να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια αντί του Craig Gordon και τον αριστερό μπακ Kieran Tierney να δίνει τη θέση του στον επιθετικό Moussa Dembele. Με τρεις στην άμυνα ουσιαστικά και τον Callum McGregor από τα χαφ να μετακινείται στο αριστερό άκρο ως full-back.
O Rοdgers τόνισε πριν από το ματς ότι δεν ήθελε να χαλάσει το ρυθμό της ομάδας γι αυτό δεν έκανε πολλές αλλαγές.
Τρεις αλλαγές είχε η Hearts στην ομάδα που ξεκίνησε στο προηγούμενο παιχνίδι της, με τον -δανεικό από τη Manchester United- αριστερό μπακ, Demetri Mitchell, να επισττρέφει μετά από δύο μήνες απουσίας (λόγω τραυματισμού) παίρνοντας τη θέση του βετεράνου Aaron Hughes. Οι Ross Callachan και Joaquim Adao ήταν οι άλλες δύο αλλαγές, ξεκινώντας στα χαφ αντί των Connor Randall και Euan Henderson.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, είδαν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στο 16, όταν μετά από κόρνερ του Don Cowie ο Scott Bain την έδιωσε στο …δρόμο του John Souttar, αλλά είχε σφυριχθεί φάουλ στον keeper της Celtic.
Δύο λεπτά μετά όμως έγινε το 1-0 με βολίδα του Kyle Lafferty που έφτασε τα 18 γκολ τη σεζόν που διανύουμε.
Η αντίδραση της Celtic ήταν άμεση με τον Olivier Ntcham να εκτελεί φάουλ με φάλτσο στο πίσω δοκάρι για να κάνει το 1-1 με κεφαλιά στο 21’ ο Dedryk Boyata στο 21’.Δύο λεπτά μετά η Celtic άγγιξε την ανατροπή όμως το σουτ του Moussa Dembele απέκρουσε με τα πόδια ο goalkeeper Jon McLaughlin.
Δοκάρι για τη Celtic στο 29’ με τον Dembele να …κρεμά τον keeper της Hearts αλλά να στέκεται άτυχος.
Ο νεαρός Γάλλος βρήκε δίχτυα στο 51’, χάρη σε μια εξαιρετική μπαλιά 28 μέτρων του Tom Rogic, σταμάτησε τη μπάλα με το ένα πόδι και με το άλλο πλάσαρε ιδανικά τον McLaughlin.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία για γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν ο Callum McGregor μπήκε στην περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στη συνέχεια είχαν και δοκάρι, όταν ο αμυντικός της Hearts, Christophe Berra, έδιωξε τη μπάλα στέλνοντας τη να βρεί τον Rogic και στη συνέχεια το δοκάρι.
Ανώτερη η Celtic πιέστηκε στα τελευταία λεπτά, για να σφραγίσει τη νίκη της στο 94’. Ο Stuart Armstrong είχε προσπαθήσει να σκοράρει νωρίτερα αντί να δώσει πάσα, αυτή τη φορά έκανε τη σωστή επιλογή, μπήκε από τα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Scott Sinclair που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Πρώτη ήττα της Hearts στο Τynecastle από τον Μάιο του 2017, είχε άλλες δύο εντός έδρας αυτή τη σεζόν, αλλά ήταν στο ξεκίνημα όταν χρησιμοποιούσε για έδρα το Murrayfield.

HEARTS: McLaughlin. M.Smith, Berra, Souttar, Mitchell, Cowie, Callachan, Adao (Cochrane 71), Moore (Amankwaa 57), Naismith, Lafferty (Henderson 84).
CELTIC: Bain, Lustig, Boyata, Ajer, McGregor, Brown, Rogic (Roberts 82), Ntcham, Forrest, Edouard (Sinclair 54), Dembele (Armstrong 62).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.