Mεξικό-Σκωτία (preview)


Στο εμβληματικό Estadio Azteca η Σκωτία θα αντιμετωπίσει το Μεξικό στο τελευταίο καλοκαιρινό φιλικό της. Χωρητικότητας 87.523 θέσεων το επιβλητικό στάδιο έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σημαντικότερα ματς του Μουντιάλ, όπως τους τελικούς το 1970 και το 1986 αλλά και το παιχνίδι που ο Diego Maradonna σκόραρε με το περίφημο «χέρι του Θεού» το 1986 κόντρα στην Αγγλία. 2.200 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας είναι το θρυλικό γήπεδο και το υψόμετρο απασχολεί πολύ τους Σκωτσέζους, ο Johnny Russell που προστέθηκε στην αποστολή αναφέρθηκε στις δυσκολίες προσαρμογής.
H Σκωτία έρχεται από την ήττα με 2-0 στο Περού τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ένα παιχνίδι που έκαναν το ντεμπούτο τους 7 παίκτες (4 στην αρχική ενδεκάδα και 3 μπήκαν αλλαγή). Οι μόνοι που δεν έχουν παίξει ακόμα στην εθνική και είναι στην αποστολή είναι οι δύο goalkeepers, Scott Bain και Jon McLaughlin, δεν αποκλείεται να παίξουν και οι δύο κόντρα στο Μεξικό.
Στο παιχνίδι με το Περού ξεκίνησαν οι Matt Phillips και Lewis Stevenson, που αποχώρησαν από την αποστολή, ενώ προστέθηκε όπως προαναφέραμε ο Johnny Russell που ήρθε την Τρίτη από τη Sporting Kansas City.
Το Μεξικό θα υποδεχτεί τη Σκωτία σε ένα κατάμεστο Azteca μιας κι έχει γίνει sold out, οι Μεξικάνοι είναι αυτή τη στιγμή στην 15η θέση στην κατάταξη της FIFA την καλύτερη που έχουν πάρει από το 2012. Πήραν την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ κάνοντας μόνο μία ήττα, ενώ τερμάτισαν πάνω από την Κόστα Ρίκα η οποία είχε κερδίσει 1-0 τη Σκωτία στη Γλασκώβη τον περασμένο Μάρτιο στην επιστροφή του Alex McLeish στον πάγκο της εθνικής.
Το Μεξικό νίκησε 1-0 τη Βοσνια Ερζεγοβίνη και 3-0 την Ισλανδία, έχασε 1-0 από την Κροατία κι έφερε 0-0 με την Ουαλία στην Καλιφόρνια στο πιο πρόσφατο από τα φιλικά προετοιμασίας.  Στα 3 χρόνια που ο Juan Carlos Osorio είναι στον πάγκο των Μεξικάνων δεν έχει κατεβάσει ποτέ την ίδια ενδεκάδα, η εθνική του είναι πολύ σκληρή εντός έδρας, μετρώντας 6 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια της, ενώ στα 4 από τα 6 τελευταία κράτησε ανέπαφη την εστία της.
Ο 39χρονος εμβληματικός αρχηγός Rafael Marquez είναι στους 28 από τους οποίους θα προκύψει η τελική επιλογή για το Μουντιάλ, οι Andres Guardado, Hector Moreno και Diego Reyes έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς αναμένεται όμως να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Ο goalkeeper Alfredo Talavera και οι αμυντικοί Miguel Layún και Rafael Marquez προστέθηκαν στην αποστολή, που έχει και τον επιθετικό της West Ham, Javier Hernandez που μετρά 49 γκολ σε 191 ματς με την εθνική.  

 Η αποστολή του Μεξικού

Goalkeepers: Jesus Corona (Cruz Azul), Guillermo Ochoa (Standard Liege), Alfredo Talavera (Toluca).
Aμυντικοί: Oswaldo Alanis (Guadalajara), Edson Alvarez (America), Nestor Araujo (Santos Laguna), Hugo Ayala (Tigres), Jesus Gallardo (Pumas), Miguel Layun (Sevilla), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Carlos Salcedo (Frankfurt).
Μέσοι: Marco Fabian (Frankfurt), Andres Guardado (Real Betis), Erick Gutierrez (Pachuca), Hector Herrera (Porto) Rafael Marquez (Atlas), Jesus Molina (Monterrey), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Jonathan dos Santos (LA Galaxy).
Επιθετικοί: Javier Aquino (Tigres), Jesus Manuel Corona (Porto), Jurgen Damm (Tigres), Javier Hernandez (West Ham), Raul Jimenez (Benfica), Hirving Lozano (PSV Eindhoven), Oribe Peralta (America), Carlos Vela (Los Angeles FC).

Η αποστολή της Σκωτίας

Goalkeepers: Jordan Archer (Millwall), Scott Bain (Celtic), Jon McLaughlin (Hearts).
Αμυντικοί: Jack Hendry (Celtic), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Stephen O'Donnell (Kilmarnock), Callum Paterson (Cardiff City), Lewis Stevenson (Hibernian).
Μέσοι: Chris Cadden (Motherwell), Dylan McGeouch (Hibernian), John McGinn (Hibernian), Kenny McLean (Aberdeen), Scott McTominay (Manchester United), Jamie Murphy (Rangers), Graeme Shinnie (Aberdeen), Ryan Christie (Celtic).
Επιθετικοί: Oli McBurnie (Swansea City), Lewis Morgan (Celtic), Matt Phillips (West Bromwich Albion), Johnny Russell (Sporting Kansas City).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.