Ήττα 2-0 για Hibs στο testimonial του Hanlon

Η Blackburn νίκησε 2-0 τη Hibernian, αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου την εορταστική ατμόσφαιρα στο Easter Road, μιας και το φιλικό έγινε για να τιμηθεί ο
Paul Hanlon για την πολυετή παρουσία του στην ομάδα του Εδιμβούργου.
O 28χρονος αμυντικός συμπλήρωσε δεκαετία στη Hibernian, την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του και δεν άφησε ποτέ (τη σεζόν 2008/09 είχε δοθεί δανεικός στη St Johnstone παίζοντας μόλις σε 2 ματς για τους Saints).
Πάνω από 340 ματς για τους Hibs μετρά ο Hanlon, που κατέκτησε μαζί τους το κύπελλο Σκωτίας το 2016 κι είδε 7 διαφορετικούς προπονητές να περνούν από το Easter Road.
Επιστροφή στο Easter Road και για τον τεχνικό της Blackburn, Tony Mowbray, που ήταν προπονητής των Hibs από το 2004 μέχρι το 2006 (όταν ο Hanlon ήταν στους νέους της ομάδας), ενώ στις κερκίδες ήταν και ο επιθετικός της Celtic, Leigh Griffiths, δηλωμένος οπαδός των Hibs.  Ο Mowbray γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της Hibs πριν τη σέντρα αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης.
Μεταγραφικός στόχος της Celtic, o John McGinn ξεκίνησε στο ματς κι είχε μια βολίδα στο πρώτο εικοσάλεπτο, αναγκάζοντας τον Καναδό keeper της Blackburn, Jason Leutwiler, να κάνει μια δύσκολη απόκρουση. Ο Leutwiler έκανε ακόμα μια εντυπωσιακή απόκρουση σταματώντας τον Oli Shaw,κι η Blackburn άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον -πρώην μέσο της Dundee United- Craig Conway να μπαίνει από τα αριστερά και με ένα φαλταριστό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ross Laidlaw. Καλύτεροι οι Rovers είχαν και δοκάρι ένα λεπτό αργότερα, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του -παλιού αμυντικού της Celtic- Charlie Mulgrew, για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Willem Tomlinson. Ο keeper των Hibs σταμάτησε αρχικά τον μέσο της Blackburn, όμως ο Tomlinson πήρε το rebound διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 53’.
Ήταν όμως η μέρα του Hanlon, γνώρισε την αποθέωση στο ξεκίνημα του testimonial όταν οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν για να τον υποδεχθούν αλλά και στο τέλος όταν έκανε το γύρο του θριάμβρου μπροστά τους 6.520 οπαδούς που βρέθηκαν στο Easter Road.

HIBERNIAN: Bogdan (Laidlaw 45), Gray (Whittaker 72), Stevenson (Mackie 74), Hanlon, McGregor, Bartley (Martin 74), McGinn (Slivka 62), Ambrose (Boyle 45), Kamberi, Shaw (Murray, 72), Swanson (Mallan 62).
BLACKBURN ROVERS: Leutwiler (Fisher 45), Bennett (Graham 45), Bell (Mulgrew 45), Lenihan (Platt 45), Wharton (Williams 45), Travis (Nyambe 45), Evans (Smallwood 45), Rothwell (Conway 45), Butt (Tomlinson 45), Nuttall (Whittingham 45), Davenport (Dack 45).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.