«Κλείδωσε» πρόκριση η Celtic, 3-0 στην Αρμενία την Alashkert

Με γκολ των Odsonne Edouard στο 46’, James Forrest στο 81’ και Callum McGregor στο 90’ η Celtic επικράτησε 3-0 της Alashkert στην Αρμενία κι εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.
H Celtic ξεκίνησε νευρικά, προσπάθησε να βγει μπροστά πολύ γρήγορα, η Alashkert περίμενε κι έβγαινε καλά μπροστά πιέζοντας ψηλά, με τη ζέστη να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους. Η Celtic είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 3’ όταν το σουτ του Callum McGregor δεν είχε δύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του goalkeeper των Αρμένιων, Ognjen CancarevicΗ Alashkert απάντησε με μια κεφαλιά του Σέρβου Uros Nenadovic που δε βρήκε στόχο στο 11’ και μια βολίδα του Artak Dashyan από το αριστερό άκρο στο 18’, που ανάγκασε τον goalkeeper των Bhoys Craig Gordon, να πέσει στη γωνία του και να διώξει. Η Alashkert προσπάθησε να βγει στην κόντρα όμως η Celtic είχε τις ευκαιρίες, στο 26’ ο goalkeeper Ognjen Cancarevic έδιωξε το φαλτσαριστό σουτ του Moussa Dembele , ενώ στο 29’ το σουτ του James Forrest έξω από την περιοχή πήρε ύψος κι έφυγε άουτ.
‘Ένα λεπτό αργότερα έγινε το πρώτο διάλειμμα για νερό και στο 36’ η Celtic είχε ακόμα μια καλή στιγμή όταν το σουτ του Callum McGregor έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν ο Odsonne Edouard έβγαλε τον Moussa Dembele στην περιοχή, όμως ο goalkeeper Ognjen Cancarevic βγήκε γρήγορα κι έδιωξε με το σώμα το πλασέ του DembeleΤρία λεπτά καθυστερήσεων και στο πρώτο από αυτά ήταν ο Edouard που άνοιξε το σκορ. Ο Jozo Simunovic μπήκε στην περιοχή της Alashkert, το σουτ που έπαισε κοντραρίστηκε κι ο James Forrest στραβοκλώτσησε για να βρεθεί η μπάλα στο δρόμο του Edouard κι ο νεαρός Γάλλος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε τη Celtic μπροστά στο σκορ και τους παίκτες της να τρέχουν να δροσιστούν.
Η ομάδα του Brendan Rodgers παραλίγο να ισοφαριστεί στο ξεκίνημα του β’ μέρους, όταν ο Jack Hendry έχασε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής με τον Reis De Jesus να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Gordon, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου ήταν αδύναμο και πήγε πάνω στον goalkeeper της Celtic
Οι τριπλούχοι Σκωτίας ξεπέρασαν γρήγορα τη λαχτάρα και φάνηκε να ελέγχουν το ματς, μπήκαν αρκετές φορές στην περιοχή, ο Dembele ανάγκασε τον Cancarevic να κάνει ακόμα μία απόκρουση, στο 65’ όμως ήταν η σειρά των γηπεδούχων, όταν ο μέσος Artak Yedigaryan μπήκε από τα αριστερά κι έπιασε ένα σουτ από τα 20 μέτρα, που ανάγκασε τον Craig Gordon να αποκρούσει εύκολα σε κόρνερ. Οι Αρμένιοι έψαξαν την ισοφάριση κι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 73’ με τον Jefferson Reis, όμως το ματς «κλείδωσε» στο 81’ για τη Celtic. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Lewis Morgan φάνηκε να γλυστρά όμως στη δεύτερη κέρδισε κόρνερ. Στη σύγχυση που επακολούθησε στο κόρνερ Scott Sinclair ο James Forrest από το ύψος το πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.
Στο 90΄ο σκόρερ Forrest έγινε δημιουργός όταν κινήθηκε άψογα με ντρίμπλες στο ύψος της περιοχής για να δώσει στον Callum McGregor που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
Άνετη στο τέλος νίκη για τη Celtic, με τη ζέστη να είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Brendan Rodgers και την πρόκριση να έχει πια κριθεί αφού φαντάζει αδύνατο να κερδίσει …4-0 στο Celtic Park η Alashkert.

ALASHKERT: Cancarevic, Artak Yedigaryan, Voskanyan, Praznovsky, Daghbashy, Artur Yedigaryan (Manasyan 84), Sekulic, Dashyan, Grigoryan, Reis de Jesus (Sominyan 86), Nenadovic (Romero Zamora 55).
CELTIC: Gordon, Ajer, Hendry, Simunovic, Tierney, Brown, Ntcham (Kouassi 68), McGregor, Forrest, Edouard (Morgan 77), Dembele (Sinclair 68).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.